Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На підставі яких законодавчих актів здійснюють перевірки підприємств страхові експерти з охорони праці?  

Офіційні публікації
08.02.2022

Станом на сьогодні Фонд соціального страхування України (далі - Фонд) не включений до кола органів державного нагляду, визначених терміном «державний нагляд (контроль)» Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності від 05.04.2007 № 877. Закон № 877 на Фонд не поширюється і тому Фонд не уповноважений здійснювати функції органу державного нагляду та контролю.

 

Фонд здійснює свою діяльність відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 1105) та є некомерційною самоврядною організацією.

 

Відповідно до статей 50, 51 Закону № 1105 Фонд здійснює заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці, у тому числі: перевіряє стан профілактичної роботи та охорони праці на підприємствах, бере участь у розслідуванні нещасних випадків на виробництві, а також професійних захворювань.

 

На виконання вищевказаних заходів страхові експерти з охорони праці мають право безперешкодно та в будь-який час відвідувати підприємства для перевірки стану умов праці і безпеки праці та проведення профілактичної роботи з цих питань.

 

ІНФОРМУЄ ХЕРСОНСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше