Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Депутати розглянули 35 пропозицій від громадян до бюджету на 2020 рік

Новина
22.10.2019

 

18 жовтня 2019 року відбулося розширене засідання комісії з питань планування, фінансів, бюджету, оподаткування та соціально-економічного розвитку Музикиківської сільської ради.

На розгляд комісії було винесено 35 пропозицій від громадян до бюджету на 2020 рік, в яких озвучено більше 50 різних питань.

Порівнюючи з минулим роком пропозицій менше і частину з них буде реалізовано ще до кінця цього року. Наприклад, завершено освітлення вулиць Українська та Молодіжна в Східному та вулиці Херсонської в Музиківці. Пропозицій з цієї теми  зібрали 10, тож, інші вулиці плануємо на 2020 та 2021 роки.

Звичайно, кожен хоче отримати гарне дорожнє покриття саме до його будинку, але доріг дуже багато. Головне їх ремонтувати постійно та якісно. У 2019 році на ремонтні роботи було виділено більше 2,5 мільйонів гривень і депутатська комісія пропонує і в 2020 році запланувати на вирішення цієї проблеми не меншу суму.

Вже два роки Музиківська сільська рада ремонтує водомережу в селах Східне і Музиківка. За два роки використано більше чотирьох мільйонів гривень, запланована реалізація великого проекту разом з Програмою ДОБРЕ, який коштує більше двох мільйонів гривень. В 2020 році плануємо за кошти місцевого бюджету, грантових коштів та державних програм продовжити ремонт водомережі.

Отримали 7 пропозицій з питань розвитку культури та покращення якості заходів. Молодь просить дискотеки та кінопокази, старше покоління концерти та привітання ювілярів. Депутати запропонували збільшити фінансування Програми з розвитку культури та доручити директорам комунальних закладів вивчити потреби населення та визначити пріоритетні заходи.

13 пропозицій направлені на благоустрій території. Зрозуміло, що це питання проблемне, не зважаючи на те, що в Програмі розвитку благоустрою території Музиківської ОТГ на 2019 рік заплановано  майже 500,0 тисяч гривень. Депутати вирішили переглянути  та відкоригувати зміст запланованих заходів зі збереженням фінансування не нижче рівня минулого року.

Бюджетний процес продовжується! Бухгалтерсько-фінансовий відділ чекає пропозиції згідно затвердженої форми від керівників комунальних закладів та відповідальних за реалізацію цільових програм посадових  осіб.

Згідно бюджетного циклу в кінці листопада проект бюджету має бути розглянутий депутатськими комісіями та членами виконавчого комітету.

 

 

Погрібна Л.С., секретар сільської ради

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше