Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Антикорупційна діяльність разом з Програмою ДОБРЕ

Новина
15.05.2021
Ми продовжуємо згадувати важливі проекти, які реалізували разом з Програма DOBRE . Сьогодні своїми спогадами про реалізацію антикорупційного напрямку поділиться Жанна Насонова, начальник загального відділу та уповновежена особа з питань запобігання та виявлення корупції.
“Коли ми розробили та затвердили Антикорупційну програму – наш координатор із цього питання Елла Петренко почала активно слідкувати за ходом її виконання, давала рекомендації, чемно слухала розповіді про буремне життя в громаді. Одного дня, побачивши оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади в сільську раду – вона порадила писати конкретну суму в розділі умови оплати праці, адже все має бути доступно та відкрито. Най буде так. Відтоді пишемо всі суми згідно додатків до Постанови 268, зазначаємо надбавки, доплати та премії, сума яких буде залежати від вислуги, результатів роботи працівника.
Так минає більше чотирьох років, на дворі 2021 рік і ми оголошуємо конкурс на заміщення вакантної посади – спеціаліста з системного адміністрування, пересилаємо це оголошення Еллі для розміщення на сайті Білозерка.інфо і отримуємо відповідь: «Навряд чи до вас хтось на таку зарплату прийде - яка вказана в оголошенні…». В смислі? Це ж оклад із Постанови? Рекомендація про суму була не обов’язкова до виконання? Так можна було не робити? Елло, це ж все було заради тебе і програми ДОБРЕ.
Але насправді НІ.
Це все було і є лише для нас.
Інколи документи розроблялися так легко, як самі собою з принтера вилітали, а іноді доводилось рази три випити каву, подзвонити в дві інші громади, звести очі догори, щоб зіниці сховались під повіками – аж потім все виходило. Але скільки би ми не обурювались – алгоритм працював, Антикорупційна програма Музиківської громади виконувалась і дійшла до такого стану, що під час оцінки виконання заходів ми починали шукати власні прогалини, соромились того, що багато зробили.
Сьогодні вже не звітуємо DOBRE, але продовжуємо рахувати заяви про конфлікт інтересів на сесії, кількість поданих декларацій, кількість конкурсів й таке інше. Минулої сесії взяли і затвердили нову Антикорупційну програму!
Насправді дуже хочеться згадати все, що ми отримали і чого досягли разом з ДОБРЕ, але краще великі тексти залишимо для програм, положень, договорів та додатків до них.”
Нагадаємо, що на нашому сайті в розділі“Документи” є навіть відповідний тег “Антикорупційна діяльність”, а Антикорупційну програму Музиківської сільської ради на 2021 – 2025 роки та звіт за попередній період можна знайти за посиланням - https://cutt.ly/DbZXmqI
 
 
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше