Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Без мови рідної й народу рідного нема

Новина
21.02.2021

 

Щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року, людство відзначає Міжнародний день рідної мови, а також Міжнародний день материнської мови. Таке рішення було прийнято на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО (1999 рік) з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності.

Для українців найціннішим багатством, окрасою нації, особливим Божим даром є українська мова - одна з найбільш вокальних та милозвучних у світі. Вона є однією із найдавніших на нашому континенті, виконує важливу функцію зв’язку з минулим, передає багатовіковий досвід, традиції, звичаї предків. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – обов’язок кожної людини.

З цією метою в рамках Тижня української мови в комунальному закладі Східненської загальноосвітньої школи проводяться різноманітні заходи, спрямовані на прищеплення учням любові до рідної материнської мови: конкурси мовознавців, зустрічі з письменниками, поетами, творчі диспути, книжкові виставки, літературні подорожі, тематичні уроки, захист презентацій «Моя українська родина», флешмоби, мовні ігри, розгадування кросвордів, добір народних прислів’їв і приказок про красу та багатство рідної мови. Школа вчить шанувати мову наших предків, мову Шевченка і Франка.

Зі святом рідної мови, шановні односельці! Віримо, що мовою наших дітей та онуків, мовою наших нащадків стане українська мова! А материнське слово нехай буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом. Щастя Вам, добра, нових здобутків!

Л. З. Радиш, учитель української мови та літератури

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше