Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Бюджетний марафон в Музиківській громаді

Новина
27.09.2019

 

Сьогодні був насичений день - у селищі Східному Музиківської громади відбулася вулична акція з поширення бюджету для громадян та збору пропозицій громадян до бюджету 2020 року.

Представниці Музиківська сільська рада Людмила Погрібна Татьяна Трибушная та Алёна Лебедева розповідали східненцям про бюджет. "Ти бюджет мені несеш?" - з такими словами зустрічали на базарі представниць сільради. І яким же ж було наше здивування, коли при спілкуванні з людьми помічали зміну риторики. В минулому році було дуже багато обурених, невдоволених, яких ми не встигали "заспокоювати" цифрами і фактами. В цьому році люди побачили результати децентралізації, відчули покращення на собі, зрозуміли важливість подачі пропозицій і свій внесок у розподіл бюджетних коштів. "Бюджет для громадян - це інструмент, який реально працює. Після другої вуличної акції ми побачили, що він допомагає нам налагодити діалог з громадою. Це привід для конструктивного діалогу" - ділиться своїми спостереженнями секретар сільської ради Людмила Погрібна. В ході вуличної акції було поширено близько 80 бюджетів для громадян та зібрано 4 письмові пропозиції (ще обіцяли донести старості). Є пропозиції (освітлення вулиць), які до кінця року вже будуть виконані. Процес запущено!

В цьому році не обмежуємося вуличними акціями, а йдемо до молоді. У співпраці з Natali Dorofeeva з ГО "Громадський центр "Нова генерація" для старшокласників Східненської школи провели гру "Місцевий бюджет". Це ноу-хау партнерів підліткам дуже до вподоби. Особливо моменти заробляння грошей. При виборі роду занять, дехто шукав собі професію "мільйонер"  Молодь із цікавістю платила податки і потім їх розподіляла вже у складі бюджету. Здивуванню не було меж, коли сплачених податків не вистачило на всі потреби громади. До речі, дівчата та хлопці подали свої пропозиції до реального бюджету об"єднаної громади - їх хвилює освітлення вулиць та стадіону, встановлення вуличних сміттєвих баків та огорожі на стадіоні ("аби корови не топтали"), організація дозвілля (в селі немає дискотеки) та відновлення шкільного гучномовця.

Інформаційна кампанія в Музиківській громаді відбувається в рамках компоненту "Доброчесні громади" Програма DOBRE USAID Ukraine - USAID Україна , який реалізує Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!"

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше