Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чесна сплата податків сьогодні – запорука якісного рівня життя завтра

Офіційні публікації
14.05.2021

В Україні забороняється здійснення господарської діяльності фізичною особою без реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії, дозволу чи іншого дозвільного документа для провадження певних видів господарської діяльності.

Нагадуємо, що підприємницькою є діяльність з метою одержання прибутку. Тому, якщо вона здійснюється фізичною особою без реєстрації як фізична особа-підприємець, це тягне за собою адміністративну відповідальність.

Згідно зі статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без подання повідомлення про початок здійснення господарської діяльності, якщо обов’язковість подання такого повідомлення передбачена законом, або без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, або у період зупинення дії ліцензії, у разі якщо законодавством не передбачені умови провадження ліцензійної діяльності у період зупинення дії ліцензії, або без одержання документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17,0 до 34,0 тис. грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Тіньова підприємницька діяльність призводить до зменшення надходжень до сільського бюджету, звідки беруться кошти для оплати праці вчителів, лікарів, для забезпечення харчування дітей дошкільного та шкільного віку та розвитку інфраструктури громади.

Тому закликаємо суб’єктів, які  здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації – зареєструватися як фізична особа-підприємець та стати на облік в органах Державної податкової служби.

 

В. РТІЩЕВА, Секретарка комісії з питань наповнення місцевого бюджету

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше