Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чому волонтерство – шлях до добробуту громади та особистого щастя?

Новина
11.02.2019

Чому волонтерство – шлях до добробуту громади та особистого щастя?

Волонтерська діяльність є основою побудови та розвитку громадянського суспільства. Вона втілює в собі найшляхетніші прагнення людства – прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей. Це також і дуже важливий ресурс для розвитку та покращення комунікації.

6-8 лютого 2019 р. в м. Херсон 5 представниць Музиківської громади, які відповідальні за роботу з молоддю, прийняли участь у спеціалізованому тренінгу «Залучення та координація волонтерів» в рамках Комплексної навчальної програми «Молодіжний працівник в ОТГ» спільно з програмою DOBRE”.

На тренінгу були опрацьовані теоретичні знання та практичні навички залучення волонтерів до розвитку громади. Завдяки волонтерській діяльності у нашій громаді можливо досягти значно більше з меншою затратою ресурсів. Варто зазначити, що сьогодні волонтерство не розглядається, як виключно альтруїстичний намір волевиявлення, а, скоріше, як засіб для розвитку, соціалізації, позиціонування, впливу та отримання нових знань, знайомств та навичок.

Добровільна соціально спрямована, неприбуткова діяльність дозволить активніше організувати та мобілізувати жителів ОТГ та сформувати відповідальне ставлення до результатів власної діяльності. Тож, запрошуємо активних та небайдужих жителів громади, бажаючих зробити добрі справи на користь нашої громади, залучатись до співпраці! До речі, за даними дослідників Лондонської Школи Економіки, чим більше ти волонтериш, тим щасливішим ти стаєш (Simple Changes, Big Rewards: A Practical, Easy Guide for Healthy, Happy Living). Тож давайте бути щасливішими разом!

 

Інформація для довідки: Навчання за програмою «Молодіжний працівник в ОТГ» проводиться для представників місцевого самоврядування, відповідальних за роботу з молоддю, представників молодіжних рад та громадських організацій, що працюють в сфері молодіжної політики, активістів культурних та освітніх закладів в об’єднаних територіальних громадах-партнерах програми DOBRE з метою підвищення їхньої компетентності в роботі з молоддю та залученню її до участі в житті громади. Програма сприяє збільшенню кількості молоді, яка бере участь у розвитку громади, посиленню її впливу на прийняття рішень і розв’язання проблем громад, та мотивуванню молоді використовувати свій потенціал на користь громади і зростати як місцеві лідери.

Програма впроваджуватиметься спільно з Міністерством молоді та спорту, Державним інститутом сімейної та молодіжної політики та Програмою розвитку ООН в Україні.

 

 

Марина Гажур , спеціаліст з питань молодіжної політики Музиківської сільської ради

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше