Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Музиківська та ще чотири громади Білозерщини отримали технічну допомогу для ЦНАПів

Новина
24.01.2023

Музиківська громада вже отримала першу частину обладнання, яке допоможе відновити та розширити спектр надання адміністративних та соціальних послуг. 

Під час окупації у цих громадах російські військові викрали або частково знищили більшу частину оргтехніки, яка знаходилася у сільських радах або ЦНАПах. Тому до теперішнього часу можливість повноцінного надання адмінпослуг зводилася до нуля. 

“Представники нашої команди з першого дня проєкту були на зв’язку з громадами: уточнювали інформацію, вивчали базові потреби та разом формували перелік необхідного обладнання. І зараз наша співпраця з місцевою владою не обмежується лише цим проєтом –  ми далі продовжуємо шукати шляхи, аби допомагати деокупованим територіям Херсонської області”, – розповідає Катерина Оксенюк, керівниця проєкту.

Перший транш обладнання для ЦНАПів містить ноутбуки, планшети, ліцензійне програмне забезпечення, мережеві фільтри живлення, USB-хаби, пристрої безперебійного живлення та кабелі живлення. Ще чекаємо на багатофункціональні пристрої та зарядні станції.

 Білозерка.info

“Однією із перешкод для повноцінного функціонування нашого ЦНАПу була нестача техніки для роботи. Отримавши 7 ноутбуків, ми облаштуємо робочі місця для семи спеціалістів. А завдяки пристрою безперебійного живлення ми зможемо надавати послуги навіть якщо зникне електроенергія. Головним завданням на сьогодні є повернення спеціалістів у громаду або пошук нових, а також відновлення роботи у віддалених селах – Східне та Загорянівка. За період окупації там у людей накопичилося чимало проблем та питань, які потребують вирішення. Через поганий стан доріг та віддалене розташування населених пунктів, люди просто не в змозі часто приїздити в Музиківку. Вірю, що тепер зможемо допомогти людям і трішки покращити їх життя”, – розповідає пані Ірина, начальниця Музиківського ЦНАПу.

Для команди проєкту надважливим є те, що місцева влада зможе організувати надання послуг не лише у центральних садибах, а й у малих населених пунктах громад шляхом забезпечення віддалених робочих місць оргтехнікою. Також закликають громади розглянути можливість надання послуг дистанційно чи спробувати виїзний прийом адміністраторами ЦНАПів.

“Дякуємо всім працівникам ЦНАПів та відділів соціального захисту за їх працю в непростих умовах війни. Сподіваємось, що вони подолають всі виклики, будуть максимально корисними для людей і у 2023 році будуть працювати у менш стресовому режимі. Чекаємо на організацію роботи віддалених робочих місць, збільшення кількості надання послуг та розширення переліку послуг. ЦНАПи мають набути нових функцій, стати центрами координації та допомоги у громадах.” – говорить Катерина Оксенюк, керівниця проєкту

Технічна підтримка ЦНАПам стала можливою в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, який реалізується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше