Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ґендерний фокус в Музиківській ОТГ

Новина
23.12.2019

20-21 грудня в місті Києві відбулась сесія стратегічного планування для депутатських груп з ґендерних питань. Участь від Музиківської громади взяли  Світлана Позняк, Ірина Шнирук та Людмила Погрібна. Захід почався із визначення очікувань та з запитання «Що таке ґендерна нерівність?»

Цікавим стала вікторина, яка в ігровій формі пояснила кожному учаснику, що все в нашому житті можна оцінити через ґендерний фокус та покращити результат використання бюджетних коштів .

Окремо зупинилися на законодавстві, яке урегульовує повноваження та обов’язки органів місцевого самоврядування у сфері рівних прав та можливостей жінок та чоловіків. Для багатьох присутніх депутатів стало несподіванкою, що саме сільські та міські ради є головними виконавцями запланованих державою заходів.

Кожна з громад презентувала результати роботи робочих груп із ґендерного бюджетування. Погрібна Людмила розказала про «ґендерну» та «молодіжну» бюджетні програми, ґендерну складову в Бюджеті участі та співпрацю з ГО «Білозерський центр регіонального розвитку». Організатори високо оцінили результати нашої роботи, але зауважити, що не всі діяльність ОМС урегульована затвердженими документами.

Другий день був повністю присвячений оцінці та подальшому плануванню діяльності громад в ґендерному напрямку. В результаті маємо проект плану дій із забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.

Захід був організований Національним Демократичним Інститутом в рамках програми DOBRE «ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ПРИНОСИТЬ КРАЩІ РЕЗУЛЬТАТИ ТА ЕФЕКТИВНІСТь»

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше