Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Гордість громади!

Новина
09.08.2021

Позняк Дарія, випускниця 11 класу комунального закладу «Східненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Музиківської сільської ради Білозерського району Херсонської області» - одна із найяскравіших особистостей учнівської молоді Музиківської ТГ.

Даша – ерудована, талановита людина, яка вміє гарно писати твори, багато читає, захоплюється вивченням мови, літератури та історії. Яке б завдання не отримала, завжди виконує його творчо, на високому рівні. Її твори і усні відповіді вражають змістовністю, оригінальністю, власним баченням оточуючої дійсності, громадянською зрілістю, умінням зробити по-дорослому самостійні, серйозні висновки.

Прагнення до знань, досконале володіння навчальним матеріалом дали Дарії змогу досягти значних успіхів у вивченні гуманітарних предметів, зокрема української мови і літератури. Але дівчина не просто вивчає мову, вона її любить, цінує, досліджує і у цьому вбачає свою громадянську позицію. Щороку дівчина посідала призові місця на предметних олімпіадах та конкурсах. У 2019-2020 навчальному році достойно представляла Музиківську ТГ на обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка, отримавши диплом ІІ ступеня, та взяла участь у фінальному етапі.

Завдяки знанням і наполегливій працьовитості випускниця набрала 191 бал за виконання завдань ДПА/ЗНО з української мови та 189 балів з української літератури. Цей високий результат – перша її визначна сходинка до омріяної професії – «журналіст».

Даша, емоційна, артистична, з розвинутим чуттям слова, прекрасний декламатор поезій, щорічно досягала успіху в обласному конкурсі майстрів художнього читання «Наша земля -Україна» ( 2017 р. – Гран-прі, 2018 р. І місце, 2019 – ІІІ місце). Два роки поспіль посідала І місце у ІІ етапі конкурсу «Поетичний камертон Ліни Костенко» (номінація «художнє читання»).

Дівчина творчо підходить до виконання поставлених завдань, сама є ініціатором багатьох ідей, уміє об’єднати однодумців для досягнення поставленої мети. Так і має бути, адже вона – справжній лідер учнівського самоврядування.

Бути завжди першою і найкращою – така життєва позиція Дарії. Вона займається самоосвітою, постійно розвиває ключові компетентності, важливі для успішного життя в суспільстві, творчі здібності, сміливо йде назустріч новому.

Тож хочеться побажати випускниці залишатися вірною своїм життєвим принципам і орієнтирам, не зійти з шляху до омріяної професії. А ще - наголосити на тому, що головні люди, які підтримують Дашу в усіх її починаннях, піклуються та допомагають їй – це батьки. То ж  найщиріші слова вдячності вам, шановні Світлано Вікторівно та Дмитре Миколайовичу, за розумну і талановиту доньку!  

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше