Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Громадська синергія в дії!

Новина
31.10.2023

Під таким гаслом пройшли активні вихідні для мешканців Музиківської громади. 

У рамках реалізації проєкту “На шляху до нового життя!” відбулося відкриття Клубу громадського діалогу, який зібрав дорослих та дітей ВПО, які проживають на території громади та місцевих жителів. 

Дорослі мали змогу відвідати психологічний офлайн воркшоп із елементами арт-терапії - “Зміцнення психологічної стійкості та психологічна самодопомога”. Учасники дізналися що таке психологічна стійкість, що варто враховувати при її розвитку, отримали практичні навички з її зміцнення. Також усі присутні мали змогу на практиці, з використанням фарб, відчути емоції свого тіла та зобразити їх у вигляді малюнку. Лейтмотивом зустрічі було знайомство з таким явищем як “стрес акультурації”, тобто зі станом дезорієнтації людини, що викликаний зміною звичного місця та умов життя. Одним із способів допомоги у подоланні даного явища обрана активна взаємодія місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб й вивчення потреб останніх. Родзинкою заходу стало отримання кожним учасником печива з афірмацією, що допоможе їх особистісному розвитку та досягненню цілей. 

«Дякую за запрошення та ідею! Дуже пізнавально. Змогла розслабитися та поділитися власними потребами. Приємно, що і про нас пам’ятають, відчула себе частинкою великої родини. Обов’язково завітаю ще на подібний захід”, - пані Вероніка, учасниця заходу, ВПО.

Для молодшої авдиторії також було проведено захід із елементами арт-терапії. Головною ідеєю якого стало використання творчого процесу для допомоги дітям виразити свої почуття, розвинути навички розуміння себе. Цей підхід є особливо корисним для тих дітей, які мають труднощі з висловлюванням своїх емоцій словами. Під час знайомства використовували гру, яка допомагала відчути свої емоції та описати їх. Розкрити свій творчий потенціал допомогла техніка торцювання, за допомогою якої виготовляли смайли та квіти. 

“Не вперше запрошують на заходи. Але сьогодні було щось зовсім інше. Ніколи не чула про торцювання. Щось зовсім незвичне. Сподобалося!”, - Вікторія, учасниця заходу.

Головною метою даного проєкту є сприяння соціальній згуртованості внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території громади, виявлення потреб та налагодження діалогу з владою. Тому під час заходів усі бажаючі мали змогу написати їх особисті потреби та проблеми й помістити на імітоване Дерево потреб. 

«Серед потреб побачили наступні: встановлення банкомату, організація дозвілля жінок, організація роботи хореографічного класу, йога, творчі зустрічі для дітей та молоді, кінотеатр тощо. Сподіваємося, що в подальшому разом із місцевою владою зможемо допомогти у задоволенні озвучених потреб та далі співпрацювати у напрямку соціалізації та інтеграції ВПО у життя громади”, - Тетяна, модератор Клубу.

Віримо, що Клуб громадського діалогу стане тим місцем, де громада зможе налагодити внутрішній діалог та налагодити міжособистісні контакти.

Зовсім скоро плануємо проведення подібних заходів й в інших населених пунктах громади, тому спонукаємо слідкувати за нашою діяльністю та долучатися до активностей!

 

Проєкт реалізується в рамках партнерської угоди між UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та ГО " Десяте Квітня "

у співпраці ГО “Музичани” з Музиківська Сільська Військова Адміністрація

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше