Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ізолюйте птицю від диких родичів

Офіційні публікації
22.02.2021

 

 Уразі високопатогенного пташиного грипу H5N1 птиця швидко гине.Головною ознакою у птиці є пронос, може зменшитись яйценосність. Єдиним надійним захистом є знищення всієї інфікованої птиці. І невідомо, чи буде за це виплачена компенсація.

Захищайте домашніх птахів від контакту з дикою та перелітньою птицею, особливо водоплавною, не підгодовуйте і не приносьте додому птахів із водойм. Для відлякування пернатих «чужинців» встановіть на подвір'ї опудала, тріскачки. При догляді за домашніми птахами використовуйте спеціальний робочий одяг (халат, фартух, рукавиці) та ватно-марлеву пов'язку. Опісля руки обов'язково мийте з милом і обробляйте спиртовмісними дезінфекторами.

Суворо забороняється при цьому їсти, пити, палити. Очищене приміщення та інвентар 2-3 рази на тиждень обробляйте дезинфікуючими засобами з віруцидною дією. Уникайте контакту з хворими чи мертвими птахами; не торкайтесь до місць, на які могли потрапити екстременти хворих птахів. Вживайте продукти птахівництва лише після термічної обробки: яйця варити не менше 10 хв після промивання шкаралупи мильною водою; м'ясо - не менше 30 хв.

При підозрі на пташиний грип звертайтеся до спеціалістів служби ветеринарної медицини. Дика птиця є носієм вірусу пташиного грипу, але часто хворіє безсимптомно.

А.А.Миколаєнко, фельдшер Музиківської дільниці ветеринарної медицини

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше