Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Клас безпеки: навчання для виживання»

Новина
24.11.2023

Активісти Музиківської громади розпочинають реалізацію міні-проєкту «Клас безпеки: навчання для виживання»

Надання першої домедичної допомоги потерпілим відповідальність не лише медичних працівників, але й обов'язок кожної людини.

Протягом наступних місяців мешканці громади зможуть відвідати безкоштовні тренінги з надання домедичної допомоги. Зокрема, навчання включатимуть теоретичну та практичну частини щодо зупинки кровотеч, використання турнікетів, серцево-легеневу реанімацію, перевірку рівня свідомості та допомогу при втраті свідомості, а також багато іншої корисної інформації, яка може допомогти врятувати власне життя та життя інших. В рамках проєкту також планується облаштування зони з домедичної допомоги, що стане першим кроком для створення повноцінного класу безпеки у громаді.

«В умовах воєнного стану варто бути готовим до різних екстремальних ситуацій навіть цивільним особам. Вважаємо, що формування культури безпечної поведінки є основою для збереження життя і здоров’я. Одним із шляхів вирішення цього питання є створення класів безпеки, на базі яких населення може вивчати основні правила безпечного життя. Сподіваємося, що наші плани реалізуються та дана ініціатива стане лише початком до втілення повноцінного проєкту з розширенням тематичних зон - зона мінної безпеки, зона пожежної безпеки, зона безпеки життєдіяльності, зона психологічного розвантаження», - розповідає Тетяна, керівниця міні-проєкту.

Наразі вже закуплено мінімальний набір обладнання необхідний для проведення навчань, йде підготовка теоретичного матеріалу, збираються групи бажаючих підвищити свої знання з домедичної допомоги. Загалом буде відтренеровано 3 групи бажаючих – працівники закладів та установ громади, шкільна та позашкільна молодь, представники вікової категорії 18+. Викладення теоретичного матеріалу буде поєднано з практичним відпрацюванням на спеціальному манекені для першої допомоги із застосуванням кровоспинних комплектів та підручних засобів.

Слідкуйте за анонсами та доєднуйтеся до впровадження проєкту! Разом ми зможемо сприяти підвищенню безпеки та добробуту нашої громади.

Проєкт відбувається при підтримці Фонду «Об’єднання» за кошти Національного Фонду Підтримки Демократії (NED).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше