Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

КОЛИ МУЗИКІВСЬКІ АГРАРІЇ ПОВЕРНУТЬСЯ В ПОЛЕ?

Новина
23.12.2022

Вчора до Музиківської СТГ завітав голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич. Разом із місцевими керівниками та мешканцями громади очільник області обговорив найбільш проблематичні питання та шляхи їхнього подальшого вирішення.Зокрема, голова Музиківської ВА Ігор Підгородецький підняв питання щодо розмінуванням земельного фонду. За словами Ярослава Янушевича, наразі на Херсонщині працює 32 бригади піротехніків. Але вони займаються розмінуванням виключно об’єктів критичної інфраструктури, адміністративних будівель, банків, поштових відділень та приватних будинків.

«Є заборона на поля, на лісосмуги, на ліса. І ми до них не знаємо, коли доберемося, якщо ми чесно будемо говорити. Бо на Київській та Чернігівській областях, після того як орки відійшли, і були там всього місяць, працювало багато зведених загонів піротехнічних підрозділів ДСНС зі всієї України і за пів року вони розмінували близько 25%», – сказав голова Херсонської ОВА.

Враховуючи, що окупанти перебували на Херсонщині значно довше, ситуація із замінуванням більш складна.

«Якщо ми говоримо про аграріїв, – додав Ярослав Янушевич, – Зараз ми йдемо трохи іншим шляхом. По-перше, до заступника генерального секретаря ООН я надав наші побажання і прохання забезпечити нас великою потужною розмінувальною технікою. Далі ми співпрацюємо з Всеукраїнською аграрною радою, вони в свою чергу працюють з Usaid Агро, у них є класна ініціатива в тому, щоб аграрії фіксували свої збитки, фото, опис. Це домашнє завдання, аби мати можливість отримати кошти на відновлення».

Окрему увагу під час зустрічі приділили питанню транспортного сполучення. За словами очільника Херсонщини, окупанти зруйнували всі мостові переходи, а це майже 35 об’єктів. Сьогодні більшість із них поновили, зробили тимчасові проїзди. Проте є багато мостових переходів через канали, які також необхідно відремонтувати. Адже це був єдиний вид сполучення з деякими населеними пунктами. Цю проблему все одно потрібно вирішити, наголосив Янушевич. Також музичани підняли питання щодо необхідності ямкового ремонту доріг. Цю проблему, за словами голови Херсонської ОВА, можна вирішити лише за наявності комунального підприємства, яке зможе зайнятися ямковим ремонтом. Але поки що, на жаль, воно не створене. Наразі є більш нагальні питання.

«Зараз працюю над створенням ситуаційного центру. Завдання: пройшли обстріли – відразу повинна бути реакція. І не тільки правоохоронців, які виїжджають та фіксують злочини чи ДСНС, які гасять пожежу, розбирають завали», – зазначив Ярослав Янушевич.

На думку очільника області, коли трапляється нестандартна ситуація, повинні одразу прибути спеціальні служби, які за необхідності займатимуться евакуацією людей, ліквідовувати наслідки руйнувань осель. Допомога людям, які постраждали внаслідок війни – першочергове завдання влади.

Тетяна Трибушна

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше