Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Коли підприємець - єдинник через податковий борг має перейти на загальну систему?

Офіційні публікації
08.11.2021

 

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо визначення двох послідовних кварталів з метою переходу ФОП – платника ЄП (першої – третьої груп) на сплату інших податків і зборів через виникнення податкового боргу в сумі понад 3060 гривень.

Платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує 3060 грн, на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів (п. п. 8 п. п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України, далі – ПКУ).

Якщо у підприємця – платника єдиного податку (першої – третьої груп) (далі – ФОП) виник в середині кварталу податковий борг у сумі понад 3060 грн, то відлік двох послідовних кварталів (6 місяців) з метою її переходу на сплату інших податків і зборів починається з 01 числа місяця, наступного за кварталом, в якому виник такий борг. У такої ФОП протягом шести місяців перевіряється наявність боргу на кожне 01 число місяця.

Якщо у ФОП обліковується податковий борг в сумі понад 3060 грн на кожне перше число протягом 6-ти послідовних місяців, наступних за кварталом, в якому він виник, то така особа зобов’язана перейти на сплату інших податків і зборів в останній день другого із двох послідовних кварталів (останній день шостого місяця).

Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна в загальнодоступному інформаційно – довідковому ресурсі у розділі 107.01.08 за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Пресслужба Головного управління 

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше