Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

"Куди б не занесло нас бурхливе море  –  громада житиме, люди домовлятимуться, проблеми вирішуватимуться"

Новина
10.06.2020

Я, Погрібна Людмила Сергіївна, секретар Музиківської сільської ради і вже 10 років працюю  у місцевому самоврядування.  За ці роки була головою молодіжної ради, членом виконавчого комітету, спеціалістом з муніципальних ініціатив та інвестицій, депутатом, а зараз я секретар сільської ради.

Разом із командою однодумців встигли впровадити бюджет участі, запустити шикарний сайт, максимально залучити громадян до процесу прийняття рішень, відкрити двері сільської ради молоді та перевести депутатів з ролі слухачів до ролі діячів. Останнє, певно, найважливіше.

Сільський голова каже, що нам не пощастило з депутатським корпусом. Я ж заперечую – адже це найкращі депутати з тих, кого я бачила. Вони готові прийти не лише на пленарне засідання ради і послухати, що там напридумували секретар та голова, а й готові діяти, пропонувати, радити та контролювати. Ми різні, безкомпромісні, зацікавлені, професійні та упевнені. Чи легко? Нелегко, але цікаво і є впевненість, що куди б не занесло нас бурхливе море  –  громада житиме, люди домовлятимуться, проблеми вирішуватимуться.

Величезним поштовхом до процедурних змін в управлінському апараті стала участь в Програмі DOBRE. Такого інформаційного та фінансового поштовху не очікувала жодна місцева рада. З’явилося розуміння, що для розвитку громади не достатньо мати просто великий бюджет, потрібно вміти використовувати ці кошти, планувати свої дії, окреслити мету, яку знатиме та розумітиме кожен член команди.

Після навчань Інституту Політичної Освіти депутати повернулися в бойовому настрої і з готовністю «ламати стару систему», але виявилося, що «система» непогано працює, дає результати та готова змінюватися під сучасні реалії. Контроль виконавчого комітету з боку депутатів мотивує до підвищення професійного рівня, обізнаності в законодавстві та пошуку компромісів.

 

З повагою – Людмила Погрібна, секретар Музиківської сільської ОТГ (Херсонська обл.)

 

Інформація з офіційного сайту ІПО - http://ipo.org.ua/%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D1%96%D0%B1%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0/?fbclid=IwAR05Qg9m-czL72l0z4LBuBM54XcoTwHVyvPAo2wVi9VpDupnHV7-wjTF7lg

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше