Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чи можливе ефективне використання механізмів участі громадян у процесі прийняття рішень на локальному рівні?

Новина
05.11.2020

Вчора в Музиківській ОТГ відбувся круглий стіл за результатами дослідження інструментів локальної демократії. Були присутні новообрані депутати, депутати попереднього скликання, спеціалісти сільської ради та члени виконавчого комітету.

Активно обговорювали існуючі механізми участі громадян у процесі прийняття рішень, використання інформаційних технологій у сільських громадах та виклики, що виникли від карантинних обмежень.

«Зовнішній погляд на наші документи та процедури допоміг оцінити точку в якій ми знаходимося і куди рухатися далі. Інколи, в щоденній рутинній роботі забуваємо, що світ змінюється і ми постійно маємо наздоганяти сучасні тенденції. Існує безліч механізмів локальної демократії, які легко та безболісно адаптувати для безпечного використання у світі з коронавірусом.

Важливим також стало порівняння нас із іншими громадами. Зауваження експертів, що в певних моментах є громади кращі ніж ми - породжує здорову конкуренцію та бажання наздогнати лідерів» - коментує Погрібна Людмила, секретар сільської ради.

За результатами круглого столу запланували розпочати відеотрансляцію засідань сесії та виконкомів, внесення пунктів про дистанційну участь депутатів до регламенту сільської ради, підключення додатку про електронні консультації до сайту сільської ради та багато іншого.

З текстом Аналітичного звіту щодо використання інструментів локальної демократії в умовах карантину можна ознайомитися тут – https://cutt.ly/wgFsPJG

Звіт підготовлено в рамках проекту «Захист прав людини та місцева демократія в кризової умовах», що реалізується в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше