Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Музиківська об’єднана громада оновлює стратегію розвитку.

Фоторепортаж
05.04.2019


.
Сьогодні експерти ГО "Фонд розвитку місцевої демократії" (Варшава) Давід Хоікінс (Dawid Hoinkis) та Олег Карий розпочали плановий моніторинг Стратегії розвитку Музиківської об'єднаної громади. Документ громада розробляла у 2017 році у рамках програми USAID Ukraine - USAID Україна#DOBRE, і зараз прийшов час оновлювати її та вносити зміни відповідно до нових потреб громади. 
.
? Які заходи вдалося реалізувати, а які вже втратили актуальність, та що варто додати до стратегії - експерти аналізують разом із депутатами, представниками місцевої влади, громадських організацій та активними громадянами. Аналіз документу здійснюється за спеціальною методологією. Зокрема, польські експерти визначатимуть, чи співпадають прописані в документі завдання зі стратегією розвитку Херсонської області. У результаті моніторингу вони підготують рекомендації щодо ефективного впровадження стратегічного документу громади.
.
? Громада уже досягла значних успіхів, чим поділилася із гостями. Учасники зустрічі розповіли про реалізовані проекти та ініціативи, які, на їхню думку, допомогли покращити життя в громаді. Наприклад, у селі Східне провели капітальний ремонт покрівлі Будинку культури, оновили обладнання, у Музиківці реконструювали дитсадочок, закупили комп'ютери для амбулаторії, перевели котельну в Східненській ЗОШ на альтернативні види палива, відновили автобусні зупинки, збудували кілька дитячих майданчиків, створили Молодіжну раду, започаткували "бюджет участі", запустили новий сайт громади на платформі Dosvit. Окрім того, в громаді продовжується ремонт водопровідної мережі в с. Музиківка, капітальний ремонт дороги Східне-Загорянівка, впровадження роздільного збору сміття, будівництво комунального сільгоспринку. А ще в громаді планують збудувати багатофункціональний культурно-освітній центр. 
.
? Серед основних викликів, які необхідно подолати громаді - ремонт дороги від Музиківки до Східного, покращення екологічної ситуації, відновлення річки Вірьовчина, яка об'єднує всі її населені пункти. 
.
Музиківська сільська рада Український кризовий медіа-центр#FundacjaRozwojuDemokracjiLokalnej

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше