Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ОГОЛОШЕННЯ

Офіційні публікації
11.07.2019

ОГОЛОШЕННЯ

Нагадуємо про сплату до 1 серпня задекларованих податкових зобов’язань відповідно за поданою декларацією про майновий стан і доходи!

 Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що Податковим кодексом України (далі – ПКУ) установлено наступний порядок сплати сум податкових зобов’язань, зазначених у поданій декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) фізичними особами, які не зареєстровані як фізичні особи – підприємці, та особами, які провадять незалежну професійну діяльність. Відтак, вони зобов’язані здійснити сплату самостійно, до 01 серпня року, що настає за звітним.

Отож, за результатами 2018 року, останнім днем сплати буде 31 липня 2019 року (включно).

Додамо, що фізичні особи виконують свої зобов’язання як зі сплати податку на доходи фізичних осіб, так і зі сплати військового збору.

Звертаємо увагу, у зв’язку із введенням з 01.01.2019 у дію нових кодів бюджетної класифікації, порядок сплати фізичними особами податкових зобов’язань, зазначених у податковій декларації, змінено. Для сплати своїх податкових зобов’язань, визначених у декларації, застосовуються наступні коди платежу:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Тож не баріться аби не наражати себе на фінансову відповідальність за несплату узгодженої суми грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ.

Довідково:

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Крім того, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, на суми такого зобов’язання нараховується пеня.

http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/382452.html

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше