Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Нагадування для суб’єктів декларування!

Новина
04.01.2022

 

Нагадую, що з 01.01.2022 року розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2021 рік. Суб’єкти декларування зобов’язані  до 1 квітня 2022 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

Не забувайте, що безпосередньому поданню Вами декларації може передувати виникнення у Вас питань у зв’язку із завершенням терміну дії ЕЦП або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тієї чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребуватиме додаткового часу. Тому прошу Вас завчасно перевірити, що Ви без перешкод можете зайти до Реєстру та маєте всю необхідну інформацію для заповнення декларації.

 

Які відомості вказуються у декларації?

У декларації вказуються відомості про отримані доходи суб’єкта декларування або членів його сім’ї, у тому числі доходи у вигляді заробітної плати (грошового забезпечення), отримані як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом, гонорари, дивіденди, проценти, роялті, страхові виплати, благодійна допомога, пенсія, доходи від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, подарунки та інші доходи (п. 7 ч. 1 ст. 46 Закону).

 

Як у декларації зазначити матеріальну допомогу? Наприклад матеріальна допомога суб’єктам декларування до державних свят, таких як День захисників і захисниць України, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав; матеріальна допомога на лікування близьких осіб (мати, батько, чоловік, дружина і т.д.), виділена місцевою радою тощо.

Відомості про такий дохід підлягають відображенню у розділі 11 «Доходи, у тому числі подарунки» декларації. В декларації слід вказати: вид доходу – інше (який саме – матеріальна допомога).

 

Наполегливо рекомендую Вам не зволікати з поданням декларації.

 

Жанна НАСОНОВА, уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше