Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Наповнення бюджету спільна турбота!

Новина
16.04.2019

11 квітня 2019 року відбулося засідання робочої групи, на якому розглянули питання внесення змін до діючих договорів оренди в частині оптимізації розміру орендної плати за землі комунальної власності.

Комісія з наповнення сільського бюджету разом з Державною аудиторською службою провела аналіз заключених договорів та виявили різну ставку орендної плати в залежності від дати підписання договору та розміщення ділянки. Пропозиція ДАС збільшити ставку до 12% та перезаключити всі існуючі договори оренди, але місцева влада розуміє, що це може негативно та навіть вбивчо вплинути на підприємців. 

Гордовенко В.П., спеціаліст з питань землекористування та екології  зазначив, що неможливо вирівняти орендну ставку для всіх земельних ділянок, бо дуже різниться нормативногрошова оцінка з залежності від категорії земель. Наприклад,земельні ділянки, які колись були віднесені до зрошувальних зараз такими не є. Потрібно цей факт врахувати при встановленні ставки. 

Шнирук І.В., депутат сільської ради, звернулася до орендарів щоб почути їх думку, бо саме вона буде враховуватися на депутатських комісіях та сесії. 

Сільгоспвиробники погодилися, що несправедливо, що плата за використання 1га землі комунальної власності дуже різниться по громаді, але збільшення плати в більше ніж два рази не витримають.

За результатами обговорення визначили, що необхідно більш докладно вивчити це питання, врахувати зміни у законодавстві, ознайомитися з практикою по Херсонській області  та проконсультуватися з юристами сільської ради. 

 

 

Зіновік Є.І., голова комісії з наповнення бюджету 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше