Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Необхідні дії у разі втрати паспорта

Офіційні публікації
03.01.2020

    Паспорт – це головний документ, який засвідчує особу та громадянство.

У зв’язку з його втратою чи викраденням обов’язково необхідно звернутися із заявою до поліції. Після розгляду заяви  Вам нададуть  постанову про порушення або відмову в порушенні кримінальної справи.

  З  цією постановою необхідно звернутись до відділення міграційної служби або до ЦНАПу. Якщо необхідно там видадуть тимчасове посвідчення, що підтверджує вашу особу.

     Відповідно до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорту громадянина України (постанова Кабміну від 25.03.2015 №302), не залежно від причини необхідності отримання нового паспорта – викрадення, втрата, знищення, пошкодження – необхідно надати такі документи:

-заяву про втрату (викрадення) паспорта;

-квитанцію про сплату державного мита;

-довідку з місця проживання;

-свідоцтво про народження дітей, свідоцтво про шлюб, розірвання шлюбу

 (за наявності).

  Термін розгляду заяви складає 20 робочих днів, а якщо необхідно встановити особу може тривати до 2 місяців.

  Для отримання більш детальної інформації та консультацій, звертайтеся до Білозерського бюро правової допомоги:смт. Білозерка, вул.Свободи,108; тел. (05547)3-32-60, (068)364-86-28.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше