Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Онлайн життя закладу освіти в умовах карантину

Новина
01.02.2021

Життя в умовах карантину – справжнє випробування для кожного з нас та держави в цілому.

До роботи по-новому змушені звикати всі. Карантинні обмеження чи не найбільший виклик для освітньої галузі, адже навчальні заклади змушені перейти на онлайн навчання, а вчителі – освоїти нові спеціальності та вивчити нові «соціальні» ролі.

Зміни торкнулися не лише організації навчального процесу, а й методик та технологій проведення уроків, усіх позаурочних загальношкільних заходів, обласних та Всеукраїнських конкурсів, олімпіад тощо. Робота в нових умовах стимулювала всіх учасників освітнього процесу до саморозвитку, самовдосконалення, відкриття чогось нового для самого себе.

Так учні комунального закладу «Східненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Музиківської сільської ради Білозерського району Херсонської області», працюють над формуванням віртуальних вмінь, які в подальшому реалізовують, беручи участь у онлайн проєктах, акціях, конкурсах.

Сама школа теж не стоїть осторонь онлайн процесів. Наразі переведено на уніфіковану платформу для закладів освіти Херсонської області (EDU.ks.ua) сайт школи, оновлено сторінки закладу в мережевих групах. Знаковим досягненням онлайн життя школи стало створення офіційного логотипу, що увібрав у себе бачення розвитку закладу, основні принципи освіти та фундаментальні людські цінності, такі як розвиток, навчання, повага та прогрес.

Онлайн навчання не обмежується традиційними формами та видами навчальних занять. З метою підвищення якості освіти та освітньої діяльності школи, спрямованої на формування всебічно і гармонійно розвиненої цілісної особистості, стартував інформаційний проєкт "Вчимося разом.Сьогоднішня дата в історії" Інструментами навчання у проєкті є відеопрезентації, в яких висвітлюються найбільш визначні події в історії досягнень людства.

У реалізації проєкту задіяні всі учасники освітнього процесу. По його завершенню, в кінці навчального року, буде визначено найбільш активних учасників серед учнів, вчителів та батьків.

Тому, карантинні обмеження стали не бар’єром на шляху розвитку та вдосконалення школи, а однією з рушійних сил становлення її як закладу нового типу.

О.С.Докієнко, педагог-організатор

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше