Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Плата за землю збагатила бюджет Музиківської громади на понад 2,3 мільйона гривень

Офіційні публікації
28.01.2022

Плата за землю традиційно входить до трійки основних податкових надходжень до місцевих бюджетів Херсонщини. Так, у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляють, що за підсумками 2021 року до місцевої скарбниці Музиківської територіальної громади сплачено понад 2,3 млн гривень плати за землю – на 144,5 тис. гривень більше, ніж у 2020 році. У структурі податкових надходжень частка плати за землю перевищила 7,2 %.

Податківці нагадують, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок – як фізичні, так і юридичні особи.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.
У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше