Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звіт депутата Музиківської сільської ради Погрібної Л.С.

Новина
25.01.2022

Вдруге з подання сільського голови обрана секретарем сільської ради. Відповідно членом депутатських комісій не є. Була депутатом шостого скликання та сьомого після об’єднання Музиківської та Східненської сільських рад.

Складно розділяти професійну та оплачувану діяльність секретаря ради та депутата, який має працювати на громадських засадах. Спробую у звіті виділити діяльність, яка не пов’язана з функціями прописаними у посадовій інструкції та яка не є результатом виконання разових доручень сільського голови.

Разом з депутаткою Міщенко Наталею пройшли навчання в рамках майстерні політичної участі "Я - депутатка" від UNDP Ukraine / ПРООН в Україні. Періодично шукаю додаткові можливості для підвищення знань у сфері депутатських повноважень, особливо ціную навчання від експерта Олександра Солонтая.

У 2021 році реалізувала проєкт соціальної дії “Децентралізація дитячих майданчиків 2.0.” Проєкт отримав фінансування у розмірі 15,0 тис.грн в рамках проєкту "Активні громадяни" за фінансування від Британської Ради (Об'єднання) та за співфінансування Музиківської сільської ради (5,0 тис. грн). Проєкт був направлений на благоустрій вуличних дитячих майданчиків в населених пунктах громади. Діяльність по проєкту фіксувала та публікувала на сайті сільської ради та фейсбук-сторінці.

Складним випробуванням стала ситуація з діяльність підприємства “Екологія плюс” на території громади (менш ніж за кілометр від мого дому). З цього приводу неодноразово спілкувалась з сільським головою, направила депутатське звернення до Музиківської сільської ради та підготувала текст колективного звернення громадян щодо негативного впливу діяльності підприємства на життя. За зміну цільового призначення залучених земельних ділянок не голосувала. За виділення додаткових ділянок підприємству теж. Після оприлюднення нового повідомлення про оцінку впливу на довкілля вищевказаного підприємства підготувала зауваження від жителів вулиць, скоординувала свої дії та тексти з іншими активістами громади, підготувала та узгодила текст листа з застереженнями щодо діяльності від сільської ради.

За звітний період втратила розуміння справедливості та логіки у виділенні земельних ділянок для ОСГ, тому в більшості випадків за виділення цих земельних ділянок не голосувала. Важливим вважаю збільшений перелік земельних ділянок, які підлягають продажу права оренди через аукціон. Рішенням ХХ сесії в цей перелік включили також інвестиційно-привабливі ділянки. Цей крок дасть змогу передати ділянки в користування за складною, але прозорою процедурою та не потребуватиме пошуку логіки та справедливості в цьому процесі.

Тримаю під особистою опікою кілька “партнерських” підключень вуличного освітлення. Ліхтарі з датчиками освітленості підключені до лічильників користувачів, відповідно самі люди платять за електроенергію, але у випадках поломки я за власні кошти купую ліхтарі та розраховуюсь за заміну. Організаційно та фінансово підтримую партнерське освітлення в с.Висунці.

Важливим вважаю поширення брендованої продукції - печива, рюкзаків, наліпок, значків і т.д.. Вже другий рік поспіль випускники ясел-садків громади отримують еко-сумки з логотипом. Кошти з місцевого бюджету на дану ініціативу не виділялись.

За власні кошти здала 5 кілограмів батарейок зібрані у приміщенні сільської ради на переробку в Сортувальний центр в м.Херсоні - ТОВ GREEN LINE SV. Також віднесла в контейнери в магазинах АТБ близько 30 кілограмів батарейок, які були зібрані в бібліотеці за попередні роки. Пропонувала допомогу у перевезенні зібраних батарейок керівникам комунальних закладів, але пропозицією вони не скористались.

Взяла участь у організації Дня села Музиківки. Профінансувала дитячі розваги - батути. Жителі виборчого округу взяли участь у ярмарку, отримані кошти передані на лікування учня Музиківського ліцею.

Ініціювала конкурс відео "Музикина коляда". Участь у конкурсі взяло 19 дітей, колективів та організацій. Сподіваюсь, що ця ініціатива стане традиційною. Дякую автору книжки “Музикина коляда”, яка надихнула перенести частинку головного героя в кожну хату нашої громади. На призовий фонд кошти місцевого бюджету не заплановані.

Щоденно на робочому місці займаюсь наповненням сайту та фейсбук-сторінки Музиківської сільської ради. В цій щоденній роботі намагаюсь використовувати логотип громади та показувати наші найсильніші сторони. Вважаю, що дану роботу виконую на достойному рівні. Окремим напрямом інформування стали матеріали щодо важливості вакцинації від коронавірусу.

Плани на наступний період:

  • Продовжити активну зовнішню та внутрішню промоцію громади через логотип, позитивні новини, контакти з журналістами.
  • Налагодити комунікацію з депутатським корпусом для їх активної участі в житті громади, для формування розуміння відповідальності за прийняття (неприйняття рішень) та масштаби повноважень.

Окремо дякую за допомогу у виконанні обов’язків депутата, постійну підтримку та критику Плотніку Миколі та Чепурі Михайлу.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше