Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Порядок реєстрації ПРРО

Офіційні публікації
11.01.2022

 

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує про порядок реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій.

Для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) формується Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (J/F 1316604) в електронній формі, яка подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)) або засобами телекомунікацій.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у другій квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО.

Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

Відповідальність за порушення вимог щодо застосування

РРО та/або ПРРО

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує про відповідальність за порушення вимог щодо застосування РРО та/або ПРРО.

Оскільки продаж товару без застосування реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмного РРО (далі – ПРРО) не є триваючим порушенням і невидача касового чеку під час кожного продажу товару визнається окремим порушенням, то наступне незастосування РРО та/або ПРРО при продажу товарів (наданні послуг) є окремим порушенням, тобто наступне незастосування РРО та/або ПРРО чи невидача чеку при продажу товару буде вважатись повторним порушенням.

Отже, у разі виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання підтверджених належним чином фактів неодноразового порушення вимог щодо застосування РРО та/або ПРРО, до суб’єкта господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 100% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг); за кожне наступне вчинене порушення – у розмірі 150% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг).

 

Детальніше із зазначеною інформацією можна ознайомитися в розділі 109.20 загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу, який розміщено за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше