Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Приватизація присадибної земельної ділянки важливий крок для захисту майнових прав!

Офіційні публікації
13.05.2021

Якщо ви є власником житлового будинку, право власності на який зареєстровано, і який розташовується на не приватизованій земельній ділянці, то саме час зайнятись оформленням права власності на землю.

Присадибна ділянка – це земельна ділянка, на якій розміщений житловий будинок, господарські будівлі і споруди.

Дуже часто у громадян виникають питання: «Навіщо оформляти право власності на земельну ділянку під будинком?»

Є декілька основних причин:

  • це буде ваша власність, якою ви вправі розпоряджатись на свій розсуд;
  • дасть можливість відстояти межі своєї ділянки у разі суперечки з сусідом та можливість відгородитися, шляхом установлення паркану;
  • ви зможете побудувати новий будинок, добудувати  або узаконити наявний.
  • з’явиться можливість продати, подарувати чи здати в оренду свою ділянку та житловий будинок іншій особі;
  • збільшиться ринкова вартість усього домоволодіння;
  • приватизація, це гарантування своїх прав як власника земельної ділянки від зазіхань суміжних власників (користувачів) на вашу територію;
  • та найголовніше – це зайняти місце в Державному земельному кадастрі (ДЗК) під своєю ділянкою, таким чином, щоб її координати на місцевості збігались з координатами в кадастрі.

Важливо знати, що згідно з Земельним кодексом України  для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) можна приватизувати земельну ділянку, площа якої не перевищує (тобто може бути і меншою): у селі – 25 соток, у селищі – 15 соток, у місті – 10 соток.

З моменту отримання Витягу про реєстрацію права власності на земельну ділянку Ваші права на землю будуть захищені, а Ви станете повноправним власником своєї присадибної ділянки!

Спеціалісти відділу земельних відносин та розвитку інфраструктури Музиківської сільської ради готові надати консультації для швидкого оформлення документації.

 

Підготувала Людмила Новохацька, спеціаліст із землекористування та екології

 

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше