Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Програма розвитку людського капіталу в дії

Новина
26.08.2019

Програма розвитку людського капіталу в дії

    На сьогодні розвиток людського капіталу є однією зі стратегічних цілей. Створення умов для розвитку людського капіталу передбачає доступну освіту, здатну забезпечити підготовку кадрів для ринку праці об’єднаної територіальної громади та забезпечення самих кадрів соціальними гарантіями.

Фактично на місцевому рівні виник гострий дефіцит кваліфікованих фахівців – педагогів та медиків. Однією з проблем є старіння кадрів та їх нестача, низький рівень життя населення та, як наслідок, неспроможність випускників шкіл сплачувати за здобуття вищої освіти. З розвитком процесу децентралізації та розширенням повноважень місцевих територіальних громад ми отримали можливість вирішувати проблему дефіциту кадрів самостійно. Саме на це спрямована «Програма розвитку людського капіталу Музиківської ОТГ на 2017 - 2021 роки», яка передбачає навчання студентів вищих навчальних закладів Херсонщини (випускників шкіл громади) на контрактній основі за рахунок обласного (25%) та місцевого (75%) бюджетів.

З метою реалізації Програми проведено аналіз існуючої потреби ринку праці у педагогічних та медичних працівниках. Встановлено не лише кількісні, а й якісні потреби – напрямки підготовки фахівців та їх спеціальності, спеціалізації.

У 2019 році учасником Програми стала Єленич Вікторія Володимирівна студентка Херсонського державного університету, випускниця комунального закладу «Східненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Музиківської сільської ради Білозерського району Херсонської області». З нею укладено договір, за умовою якого, після закінчення вишу, молодий спеціаліст має відпрацювати три роки в закладі дошкільної освіти Музиківської ОТГ. Повна вартість освіти за 2019/20 навчальний рік складає 14,4 тис.грн - 10,8 тис.грн з місцевого бюджета, 3,6 тис.грн буде виплачено з обласного бюджету.  Такий підхід сприятиме зменшенню наявної кількості вакансій у громаді, підвищенню якості надання освітніх послуг у закладах освіти та надасть можливість формування кадрового потенціалу працівників із гостродефіцитних спеціальностей.

Шановні учні 11-х класів, якщо ви плануєте у майбутньому здобувати вищу освіту за гостродефіцитними для громади спеціальностями, скористайтеся можливістю стати учасником Програми, за умовами якої буде безкоштовним навчання та гарантованим подальше працевлаштування. Живіть достойно у своїй громаді, сприяйте її процвітанню та зростанню благополуччя кожного!

В.І. Семенюк, начальник відділу освіти та   гуманітарного розвитку

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше