Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Що таке генеральний план і чому він настільки важливий

Новина
06.07.2021
 
Основним документом, що встановлює напрямки та межі територіального розвитку населеного пункту, є його генеральний план. Це основа для розробки зонування території та подальшого її розвитку. Без цього неможливе будівництво нових об’єктів чи реконструкція існуючих.
 
Генеральний план – це найбільш важливий і принциповий документ щодо розвитку населеного пункту та визначення меж і функціонального призначення земельних ділянок.
Застаріла містобудівна документація гальмує будівництво нових об’єктів, ускладнює всі процеси та процедури. Це фактично зупиняє розвиток наших населених пунктів.
 
Генеральним планом населеного пункту розраховуються потреби та закріплюються території для забудови, планується використання земель під дитячі майданчики, паркові території, визначаються джерела та мережі водопостачання, способи каналізації, канали водовідведення, електричні джерела живлення, моделюється і прогнозується розвиток транспортної мережі, резервуються необхідні на перспективу профілі вулиць та враховуються всі інші вимоги, необхідні для сталого та гармонійного розвитку населення.
 
Стратегія розвитку Музиківської територіальної громади крім іншого має покращувати інвестиційний клімат. Хочемо залучити бізнес, щоб в громаді були нові робочі місця, молоді сім’ї залишалися тут жити, будувалося нове житло та народжувалися діти. Однак, у разі відсутності генерального плану та плану зонування, то на території громади неймовірно складно офіційно побудувати навіть житловий будинок.
 
Застаріла містобудівна документація населених пунктів, потреба в довгострокової стратегії планування та відповідні законодавчі вимоги поставили перед сільською радою завдання виготовити нові генеральні плани. Тому, при плануванні бюджету на 2021 рік прийнято рішення про фінансування розробки містобудівної документації за кошти місцевого бюджету у сумі 900,00 тис. грн.
 
Вже проведено тендер на визначення виконавця робіт за участю двох землевпорядних підприємств та укладено договір, про надання послуг у сфері містобудування, з переможцем – ТОВ «Херсонземпроект». Під час тендеру зекономлено 50 тисяч гривень, які ми також плануємо використати на оформлення документації на інвестиційнопривабливі ділянки та ділянки під соціальноважливими об’єктами.
 
Згідно з умовами договору буде проведено:
? топографічну зйомку для проєктування генерального плану та створення топографічного плану у паперовому та цифровому вигляді;
? векторні карти землекористувань та земельних ділянок;
? генеральні плани та плани зонування території (зонінґ) населених пунктів;
? розробку звіту про стратегічно-екологічну оцінку населених пунктів та пакет картографічного програмного забезпечення.
Всі пропозиції по реалізації розроблення містобудівної документації просимо надсилати на адресу сільської ради: с. Музиківка, вул. 40 років Перемоги, 35 або на електронну пошту - muzykivskaotg@gmail.com.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше