Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ШКІЛЬНИЙ БУЛІНГ. ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ.

Новина
29.03.2019

       Із 19.01.2019 року в Україні  набув чинності  закон  про  протидію   булінгу.

    Згідно із законом, булінг/цькування - діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильству, в тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, які вчиняються стосовно малолітньої або неповнолітньої особи або такою особою щодо інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого.

   Відтепер штраф за  булінг становить  850-1700 грн  або  громадські  роботи  на

20-40 годин. Якщо порушувала закон група   осіб   або    ж це  сталося повторно   протягом    року,  то  штраф  становитиме 1700-3400 грн або громадські роботи на строк 40-60 годин. Якщо порушники - підлітки у віці від 14 до 16 років, передбачені такі ж санкції, але їх будуть накладати на батьків або опікунів.

   У Музиківській школі вже проведено ряд профілактичних заходів із даного питання:

- ознайомлення батьків із проблемою булінгу під час загальношкільних батьківських зборів. Надано рекомендації батькам -   «Як діяти дитині – жертві булінгу» (вересень 2018 р.);

  • - опрацювання педагогічними працівниками законодавства щодо протидії булінгу (січень 2019 р.);
  • - проведена класна година для учнів 1-11 класів «Шкільний булінг та відповідальність» (березень 2019 р.);
  • - тренінг-спілкування для учнів 9 класу щодо протидії булінгу, проведений працівниками ГО «Білозерський  центр   регіонального    розвитку»    (березень
  • 2019 р.);
  • - батьки школярів через щоденники поінформовані з даного питання (березень 2019 р.).

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ БАТЬКІВ

  1. Пам’ятайте: дитина не може впоратися з булінгом самостійно!
  2. Щодня розмовляйте з дитиною про її справи в школі, про те, як і з ким вона проводить час у школі, що відбувається дорогою додому тощо.
  3. Розвивайте здорову звичку боротьби з хуліганством і нетерпимістю до залякувань. Діти повинні знати, що це ненормально залякувати чи стояти осторонь, коли ображають іншого. Навчіть дитину просити про допомогу дорослих і не боятися розповідати про знущання. Поясніть, що вам (батькам) можна довіряти і ви допоможете у будь-якій ситуації.
  4. Учіть дитину правильно користуватися Інтернетом, соціальними мережами. Установіть ліміт часу роботи в мережі.
  5. Будьте прикладом доброти і лідерства для своєї дитини. Кожного разу, коли ви говорите з іншою особою образливим тоном, ви вчите дитину знущанню. Важливо вчити дитину робити добро і проявляти співчуття. Це запорука хороших стосунків з однолітками.
  6. Якщо ваша дитина стала жертвою шкільного булінгу, за жодних умов не ігноруйте, не замовчуйте виявлені факти жорстокої поведінки над дитиною. Повідомляйте в усній чи письмовій формі про насилля адміністрацію закладу освіти, класного керівника.

І.І.  Безродня, заступник директора

 із виховної роботи  Музиківської школи

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше