Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Білозерському районі  з  літаків  розкидатимуть приманки з вакцинами для тварин

Оголошення
18.09.2020

 

   Білозерська районна лікарня ветеринарної медицини інформує, що  відповідно до виконання Плану протиепізоотичних  заходів із профілактики основних інфекційних і паразитарних заходів хвороб тварин  у Білозерському районі на 2020 рік восени  поточного року планується проведення компанії з пероральної імунізації диких м`ясоїдних тварин на території  Білозерського  району шляхом розповсюдження принад із вакциною за допомогою авіатранспорту.

   Розкидання принад, які містять високоімунну безпечну вакцину, буде здійснюватись повітряним методом за допомогою літаків АН-2, які є найбільш економічно вигідними із всіх систем розподілу. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини.

  Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища. Для цього будуть використовуватись невеличкі їстівні брикети-приманки з приємним запахом, аби на них фокусувались лише тварини, з активною вакциною всередині. Вакцина буде розкидана над територією, де проживають дикі тварини, не над жодними населеними пунктами. Лише над лісами і полями. Проте, вони можуть потрапити у населений пункт, наприклад, через вітер.

   Інформуючи про компанію з пероральної вакцинації, маємо на меті попередити людей і уникнути непорозумінь, адже останнім часом є багато звернень стосовно того, що фермери за допомогою літальних засобів виконують обприскування полів. Також грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикетик.

   Тому, коли ви побачите літак АН-2, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м`ясоїдних тварин.

    Наполегливе прохання: не брати брикети з біологічними препаратами в руки та не переносити їх з місця.

 

А.А. Миколаєнко,завідувач дільниці ветеринарної ме

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше