Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У лісах Херсонщини пожежонебезпечно!

Оголошення
30.05.2019

У лісах Херсонщини пожежонебезпечно!

     Лісові пожежі є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощують десятиріччями. При цьому збитків зазнають не тільки лісові масиви, рослинність, гинуть також дикі тварини, птахи, комахи.

     Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної небезпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав’янистої рослинності на сільгоспугіддях, пасовищах, а також випалювання очерету в плавнях Херсонщини. Сильні вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі лісові масиви та дачні кооперативи, чим створюють реальну загрозу їх знищення.

     З метою попередження виникнення та розповсюдження лісових пожеж лісовою охороною державного підприємства «Херсонське лісомисливське господарство» проводиться ряд протипожежних заходів, створюються протипожежні розриви, мінералізовані смуги, здійснюється догляд за існуючими. Проводиться роз’яснювальна робота серед населення. Створено рейдові бригади із залученням працівників правоохоронних органів, громадських активістів та екології по виявленню та притягненню до адміністративної відповідальності порушників пожежної безпеки в лісах.

    Тому ще раз нагадуємо: пожежу легше попередити, ніж гасити. Наш спільний обов’язок – шанобливо ставиться до природи, перебуваючи в лісі, дотримуватись Правил пожежної безпеки в лісах, а саме:

  • - розпалювати багаття в спеціально відведених місцях;
  • - не палити, не кидати в лісі непогашені сірники, недопалки;
  • - місця відпочинку обкопувати по периметру;
  • - обов’язково викопати яму для сміття;
  • -  не залишати розпалене багаття, від’їжджаючи з місця відпочину.

Лише об’єднавши спільні зусилля, ми зможемо зберегти наші зелені скарби від вогню.

ДП «Олешківське ЛМГ» Херсонське лісництво

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше