Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Увага! Амброзія!

Оголошення
29.05.2019

    Амброзія полинолиста - це однорічна трав'яниста рослина, за своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує полин звичайний. Амброзія вкрай невибаглива до умов існування. Характеризується інтенсивним наростанням наземної вегетативної маси і при сприятливих умовах досягає висоти 1,5-2 м, а коріння заглиблюється до 4 метрів, добре відростає після скошування. Сильно висушує і виснажує ґрунт. Зелена маса містить гіркі речовини і ефірні олії, тому тварини її не поїдають. При попаданні у корми погіршується смак молока. Розмноження здійснюється за допомогою насіння. У середньому одна рослина може давати їх від 30-70 тисяч. Причому, схожість має не тільки повністю дозрілий посівний матеріал, але і скошений у фазі воскової стиглості. Слід зауважити, що пилок рослини є сильним алергеном. При несприятливому фоні достатньо навіть декількох часток, щоб спровокувати характерні явища: сльозоточивість, рясні виділення з носа, підвищення температури, з'являється кашель, головні болі, у найбільш чутливих - приступи астми.

   Враховуючи велику шкідливість амброзії як для сільського господарства, так і для здоров'я людей, боротьба з нею є одним із важливих і першочергових завдань землекористувачів. Знищуйте амброзію будь-яким доступним для Вас способом: вручну, механічно, хімічно.               

   Кодекс України «Про адміністративні правопорушення» передбачає відповідальність за невжиття заходів щодо боротьби з бур'янами, використання земель не за цільовим призначенням, невиконання  природоохоронного режиму. 

                                                          В.П. Гордовенко, спеціаліст із

                                                        землекористування та екології

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше