Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Музиківській сільській раді активно працює Центр надання адміністративних послуг.

Новина
25.01.2022

 Штатна чисельність ЦНАПУ - 9 людей. Посада фахівця із соціальної роботи вакантна.

Приміщення Центру сучасне, комфортне та обладнане. У 2021 році у рамках програми “U-LEAD з Європою” отримане комп’ютерне обладнання на суму 279,0 тис.грн, від Мінсоцполітики комп’ютерної техніки на суму 130,0 тис.грн., частину обладнання закуплено за кошти місцевого бюджету - сервер на суму 42,0 тис.грн.  Також від ПРООН в рамках проєкту “Посилення стійкості громад у Херсонскій області” отримано безкоштовно Кейс “Мобільний офіс” вартістю 76,2 тис.грн., програмний комплекс «ЦНАП SOS-РЕЄСТР», «ЦНАП SOS-ПОСЛУГИ», які автоматизують робоче місце адміністратора.

Головним завданням ЦНАПу є надання адміністративних послуг, в т.ч. соціального характеру, сім’ям з дітьми, одиноким непрацездатним громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, надання консультацій щодо формування пакетів документів на призначення державних видів соціальної допомоги, субсидії, компенсаційних виплат та пільг.

Перелік адмінпослуг налічує 200 послуг:

  • реєстрація місця проживання,
  • зняття з реєстрації,
  • державна реєстрація юридичних/ фізичних осіб,
  • державна реєстрація нерухомого майна,
  • витяги з ДЗК про земельну ділянку;
  • соціальні послуги,
  • видача місцевих довідок,
  • підготовка документів для отримання соціальних допомог чи пенсійних посвідчень, нотаріальні дії та багато інших.

 З січня 2022 року відділ ЦНАП надає адмінпослуги у сфері державної реєстрації народження, смерті та шлюбу.

Працює електрона черга, відповідне посилання розміщено офіційному на сайті сільської ради - https://prda.cherg.net/?regionid=6500000000&orgid=643

Для якісного надання соціальних послуг на території громади Музиківська сільська рада співпрацює з Херсонською обласною організацією “Товариство Червоного Хреста України”. В нас працює патронажна медична сестра, кошти на заробітну плату якої виділяються з місцевого бюджету. На її соціальному обслуговувані знаходиться 34 особи похилого віку, яким надаються медичні послуги, доставка продуктів та медикаментів.

Також маємо позаштатного соціального робітника з надання соціальної допомоги (догляд вдома). Вона працює по безстроковому трудовому договору та надає послуги у веденні домашнього господарства - придбання і доставка продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, прибирання житла, приготування їжі, косіння трави. На обслуговуванні соціального робітника знаходиться 9 одникопроживаючих громадян похилого віку.

 

Підготувала Ірина Шнирук, начальник відділу ЦНАП ВК

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше