Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В останній четвер квітня відбулася виїзна сесія сільської ради в с.Східне.

Новина
05.05.2021
 
До початку засідання депутати мали змогу ознайомитися з комунальними закладами та реалізованими проектами на території старостинського округу.
 
Знайомство почалося, ще в автобусі з відремонтованого відрізка дороги Східне-Загорянівка до М-14. Нагадаю, що за 2019-2020 роки відремонтовано 8 км за кошти державного дорожнього фонду на суму 86 мільйонів гривень. На жаль, обласна адміністрація не включила продовження виконання робіт на 2021 рік, але обіцяє зекономлені кошти на ремонті інших доріг області пустити на реалізацію нашого проекту.
Депутати відвідали свіже відремонтований Східненський фельдшерсько-акушерський пункт. Фельдшер Безпальченко Світлана та сімейний лікар Болюк Мар’яна розповіли про роботу закладу. Ремонтували ФАП разом з Херсонською обласною радою, яка виділила на реалізацію проекту майже пів мільйона гривень. Облаштування приміщення продовжується!
 
Шкурупій Тетяна, завідувач КЗ «Східненський ясла-садок" розповіла, що ще до об’єднання було замінено покрівлю та всі вікна в приміщенні, де перебувають дві різновікові групи. У 2020 році було відремонтовано пральну кімнату та частину покрівлі допоміжного приміщення, в цьому році замінено електропроводку. Окремо подякувала керівництву біогазового заводу за постійну участь у житті садочка. Тетяна та всі батьки малюків сподіваються на реконструкцію приміщення у 2022 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету, а на цей рік запланували покращити дитячий майданчик на території. Присутня Альона Лебедєва, начальник Фінансового відділу нагадала про заплановані 25 тисяч гривень в місцевому бюджеті на це.
 
Ірина Віталіївна Осадчук, директор КЗ «Східненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» керує закладом лише з червня 2020 року, але емоційно та професійно розповіла про всі ті позитивні зміни, які відбулися з моменту об’єднання, але не замовчувала проблеми. Показала результати підсилення будівлі, ремонту системи опалення та буквально врятований спортивний зал. Ірина Віталіївна розповіла про роботу двох котелень – газової та на твердому паливі - і зазначила, що такий підхід суттєво економить ресурси, забезпечує достойний температурний режим та викликає заздрість у директорів шкіл Херсонської області. За залишки освітньої субвенції директор планує підготувати перший клас до вимог Нової української школи, відремонтувати санвузол на другому поверсі, розпочати створення рекреаційної зони для початкової школи та завершити роботи в їдальні та харчоблоці. Ірина Віталіївна поділилася чудовою новиною – школа отримала благодійну допомогу у вигляді плитки для їдальні на суму майже 24 000 грн від ТОВ «ВКП Екологія Плюс».
 
На такій позитивній емоції депутати перейшли до КЗ «Східненський сільський будинок культури», де їх гостинно зустрічала директорка Світла Позняк. За 2018-2019 роки капітальні вкладення в заклад становлять майже три мільйони гривень – це і заміна покрівлі, і ремонтні роботи, і придбання меблів, і облаштування системи опалення. На цей рік заплановано під'єднати будівлю до водопостачання та зробити внутрішній туалет. Фахівцями сільської ради ведуться пошуки додаткового фінансування для утеплення будинку культури. Світлана Позняк розповіла про культурне життя села та участь ініціативної групи в різноманітних грантових конкурсах. Саме зараз реалізується проект «Щасливе сучасне материнство» в рамках проекту «Активні громадяни» за фінансування Британської ради.
 
Депутати після всього побаченого розпочали пленарне засідання восьмої сесії сільської ради, розглянули понад 30 питань порядку денного та домовилися подібні візити зробити регулярними, бо не встигли ж відвідати Загорянівську бібліотеку, а там теж є що подивитися.
 
Підготувала Погрібна Людмила, секретар сільської ради
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше