Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вибір професії: як знайти себе?

Новина
14.02.2019

 

        

Вибір професії: як знайти себе?

Визначити майбутню сферу діяльності можна перш за все, розібравшись у своїх схильностях та здібностях. Саме над цим працювали учні 9-го класу Музиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Учні дізналися про формулу правильного вибору професії «Хочу. Можу. Треба». Обговорили кожну складову та їх вплив на професійне самовизначення. Більшість схилилися до думки, що тільки поєднання усіх трьох складових – запорука успішного професійного майбутнього.

Дізналися школярі і про те, що кожному типу особистості відповідає певний тип професій. Тільки у випадку, якщо людина обирає професію відповідно до типу своєї особистості, то вона може досягти в цій професії найбільших успіхів. У ході уроку з учнями було проведене профдіагностичне тестування за методикою Дж.Голланда.

Діти переконались, що тестування допомагає краще зрозуміти себе, а його результат – це рекомендація щодо вибору напряму навчання і майбутньої кар’єри.

Також учнів було ознайомлено із новою платформою «Моя професія: консультаційна мережа». За результатами повного тестування програма пропонує не приблизні напрями професійної самореалізації, а конкретні професії відповідно особистісних інтересів та схильностей, із зазначенням відсотка відповідності. Серед присутніх 13 учнів виявили бажання пройти тестування та продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси.

Провідний фахівець з профорієнтації
сектору профорієнтації
відділу надання соціальних послуг
Білозерської районної філії Херсонського ОЦЗ
Неннова Є.С.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше