Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ВИДИ НАСИЛЬСТВА НАД ЛЮДЬМИ!

Новина
14.12.2023

Є чотири види насильства:

- фізичне 

- психологічне

- економічне 

- сексуальне

Фізичне насильство в сімї - це навмисне нанесення побоїв, тілесних ушкоджень одного члена сімї іншому, яке може призвести чи призвело до порушень нормального стану фізичного чи психологічного здоровя або навіть до смерті постраждалого, а також до приниження його честі та гідності.

Сексуальне насильство в сімї - це примушення до небажаних статевих стосунків у родині, а також сексуальні дії щодо неповнолітнього члена сімї.

Психологічне насильство в сімї - це насильство, повязане з тиском одного члена сімї на психіку іншого через навмисні словесні образи або погрози, переслідування, залякування, які доводять постраждалого до стану емоційної невпевненості, втрати здатності захистити себе і можуть заподіяти або заподіяло школду психічному здоровю.

Економічне насильство в сімї - це навмисні дії одного члена сімї щодо іншого, спрямовані на те, щоб позбавити постраждалого житла, одягу та іншого майна чи коштів, на які він має право. Такі дії можуть заподіяти шкоду фізичному чи психічному здоровю або навіть призвести до смерті постраждалого.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше