Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відмовся від штучних квітів!

Новина
30.03.2021
Про шкоду штучних квітів в останні роки не задумувався та не говорив хіба лінивий. Коли одні сортують сміття і відмовляються від поліетилену, інші, не звертаючи уваги ні на що, в поминальні дні знову і знову несуть на могили своїх рідних штучні квіти, не замислюючись про їх шкоду. Але люди попри здоровий глузд, суттєві фінансові витрати, складнощі закупівлі квітів в зв'язку з карантином все одно купують СМІТТЯ у вигляді штучних квітів в поминальні дні.
Шкода такого вибору - чимала:
? Вироби дуже швидко втрачають свою "красу" і без того сумнівну.
?Потребують постійного оновлення.
?Кладовище з цим яскравим різнобарвним мереживом точно не схоже на місце покою та гармонії.
?Утворюють гори сміття, яке не придатне для переробки.
?Частіше за все після того, як квіти втрачають свій початковий вигляд, їх спалюють, а в продуктах горіння пластмас містяться дуже небезпечні речовини – (оксиди азоту, оксид сірки, феноли, токсичні діоксини, формальдегід, сполуки свинцю, ртуті), які є канцерогенами та викликають утворення пухлин, можуть впливати на спадковість!
?Смітник довкола кладовищ швидко виростає, точно не даруючи красу та користь нікому.
 
Якщо у вашій сім'ї є важливою традиція піднесення квітів в поминальні дні, то є ряд кращих альтернатив штучним квітам:
?Молитва - найкращий та найщиріший варіант вшанування пам'яті померлих.
?Вічнозелені дерева, кущі. Купа переваг - стійкі до атмосферних впливів, краса цілий рік, ніякого сміття, не потребують витрат на щорічне оновлення, фільтрують повітря.
?Багаторічні сукуленти, барвінок, півники, конвалії, братики, нарциси, які невибагливі до погодних умов. Популярною сьогодні є петунія, яку слід насаджувати щорічно.
?Зрізані живі квіти.
?Виготовлення букетів та ікебани з природного матеріалу: гілок хвойних дерев, шишок, засушених квітів.
?Їстівні вироби, якими можна пригостити в пам'ять про близьких.
 
Пам'ятайте, що після нас на цій землі мають жити наступні покоління, наші діти та онуки, тож відповідальність за свої рішення маємо нести саме ми та щодня. Вшановуючи пам'ять про померлих думайте про живих. Тож будьте екологічні по відношенню до довкілля та людей поруч.
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше