Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вшановуючи мертвих - не нашкодь живим!

Новина
22.04.2021
Відділ земельних відносин та розвитку інфраструктури Музиківської сільської ради закликає не прикрашати могили померлих пластиковими квітами та вінками.
 
Щороку напередодні поминальних днів люди прибирають могили та прикрашають новими штучними квітами, а старі, що вже втратили колір та «красу», - викидають. Біля кладовищ утворюються сміттєзвалища з горами кольорового пластику.
 
Під дією сонця та дощу пластик розкладається та виділяє токсини в атмосферу. Спалення таких квітів забруднює повітря канцерогенами, якими в подальшому ми дихаємо, а це пряма загроза здоров’ю кожного з нас! Такі викиди сприяють виникненню онкологічних захворювань. Якщо ці вінки закотапи, то час розкладу пластику, просоченого парафіном та з металевим дротом всередині збільшується і буде становить більше 180 років.
Пластикові вироби шкодять екології ще з етапу виготовлення сировини для них, для якої використовують нафтопродукти.
 
Альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки. Найкращим варіантом є живі квіти, кущі та дерева. Вони стійкі до атмосферних впливів, не потребують витрат на щорічне оновлення та фільтрують повітря.
 
Тож будьмо свідомими та відповідальними!
 
Підготувала Новохацька Л.О., спеціаліст з землекористування та екології
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше