Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги землевласників та землекористувачів!

Офіційні публікації
29.03.2021

З початку поточного року на території Херсонської області в буферній зоні (40 км) біосферного заповідника «Асканія Нова Ф. Е. Фальц- Фейна НААНУ» спостерігається масова загибель червонокнижних птахів. Наслідком лиха стало порушення природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання, в частині застосування небезпечних хімічних речовин, а саме родентициду.


Державна екологічна інспекція Південного округу (Запорізька та Херсонська області), в межах своїх повноважень, здійснює державний нагляд (контроль) суб’єктів господарювання, причетних до можливих наслідків загибелі птахів.


Суб’єктам господарювання та громадянам, які мають у власності або користуванні земельні ділянки, незалежно від форм власності, починаючи з 18 березня 2021 року забороняється застосування препаратів з діючою речовиною бродифакуму, що використовуються для боротьби з гризунами.


З метою контролю за дотриманням підприємствами, організаціями та громадянами, які мають у власності та користування земельні ділянки на території сільської ради, відповідно Законів України “ Про пестициди та агрохімікати “, “Про рослинний світ”, “Про тваринний світ” утворена комісія у складі представників Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області, спеціалістів сільської ради і місцевих сільськогосподарських виробників.


Про всі випадки застосування небезпечних хімічних речовин просимо інформувати відділ земельних відносин та розвитку інфраструктури сільської ради.

В.П. Гордовенко, головний спеціаліст
із землекористування та екології

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше