Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

  Запрошуємо на вакцинацію!

Офіційні публікації
12.08.2019

Увага!

  Дифтерія – гостре інфекційне захворювання, що найчастіше вражає ротоглотку, але нерідко зачіпає гортань, бронхи, шкіру та інші органи. Інфекція передається повітряно – крапельним шляхом.  Найкращим методом профілактики є вакцинація: щеплення проти дифтерії проводиться дітям в 3 місяці, 4.5 місяця та 6 місяців, потім повторно в 14 років, далі кожні 10 років. Але щеплення проти дифтерії не захищає від зараження. Щепленні люди переносять дифтерію в дуже легкій формі.

   Основними симптомами дифтерії (або ж дифтериту) є висока температура від 38 до 40 градусів, сонливість, слабкість, біль у горлі, першіння, труднощі при ковтанні. 

   На другий день захворювання на слизових з’являються блискучі плівки світло-сірого кольору з чіткими краями, можуть збільшитися лімфовузли.      

  При тяжкому перебігу розвивається набряк тканин шиї, а при ураженні гортані виникає набряк, який призводить до ускладненого дихання та навіть до асфіксії.  Інкубаційний період триває від 2 днів до тижня.

  Заразитися на дифтерію можна від хворої людини при розмові або при користуванні спільними предметами.

   Сприяють розвитку дифтерії гострі вірусні інфекції. Такі як ГРВІ чи грип, а також дитячі інфекції – кір, вітряна віспа, краснуха тощо.

Лікування дифтерії проводиться тільки в інфекційному відділенні медичного закладу й призначається курс антибіотиків.

   Нагадуємо, в Україні прогнозують спалах дифтерії. Подейкують, що ситуація буде набагато важчою, ніж з кором. Адже від дифтерії складно, навіть в разі масової імунізації, швидко виробити імунітет. 

  Запрошуємо Всіх на вакцинацію, попіклуйтесь про своє здоров’я!!!      

М.М. Болюк, в.о. завідувача КНП “ Музиківська

амбулаторія ЗПСМ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше