Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

"Люби природу не як символ Душі своєї, люби природу не для себе, люби для неї!"

Офіційні публікації
30.04.2021

 

 Слова М. Рильського повинні стати девізом по життю сучасної людини.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності суспільства є екологічне виховання, яке має відбуватися не лише через освітнє середовище школи, а й в позаурочний час.

Екологічне виховання визнане одним із найважливіших пріоритетів ЮНЕСКО. Його головною метою є формування відповідального та дбайливого ставлення до природи, що базується на екологічній свідомості, розвитку навичок екологічної культури, активній участі у суспільно корисній праці з захисту, догляду та оптимізації стану довкілля, пропаганді в найширших межах  екологічних знань; активній діяльності з вивчення та охорони природи своєї місцевості. Результатом екологічного виховання є презентація учнем чітко сформованої екологічної культури та розвинутої екологічної свідомості.

Протягом десяти років у КЗ «Східненська  ЗОШ І-ІІІ ступенів Музиківської сільської ради Білозерського району Херсонської області» результативно працює еколого-натуралістичний гурток «Зелений гомін», вихованці якого беруть активну участь у обласних та Всеукраїнських акціях: еколого-натуралістичний похід «Біощит» операція «Джміль» - ІІІ місце, Всеукраїнська акція «Птах року- 2020- Горлиця звичацна» - І місце у ІІІ етапі (м.Херсон), обласний конкурс «Новорічна композиція» композиція  «Ялинка- копійчинка» - ІІІ місце, обласна акція «Допоможемо зимуючим птахам».

З метою поширення екологічних знань серед учнів та їх батьків, в рамках «Місячника екології», який стартував дистанційно 01.04.2021р. і триватиме до 30.04.2021р. заплановано наступні заходи: «Флешмоб» - дитячі малюнки «Гімн воді!» до Всесвітнього дня води, робота дитячих творчих майстерень «Первоцвіти не зриваємо, їх малюємо, ліпимо, вирізаємо» до Дня підсніжника, виставка поробок «Користь з некорисного» з побутового непотребу, паперових відходів, зібраного природного матеріалу, фотоконкурс «Моя дивовижна Херсонщина», «Флешмоб» читання поезії Л.Костенко, екологічна тематика, «Тиждень здоров’я» (за окремим планом), «Краса і біль України» перегляд відеороликів  до міжнародного Дня пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Організована цілеспрямована робота переконує здобувачів освіти  у потребі діяти, дає задоволення кінцевим результатом, відчуття причетності до вирішення екологічних проблем, готує до життя у злагоді з природою.

      І.М. Скиба, вчитель біології, керівник екологічного гуртка «Зелений гомін»

 

 

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше