Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На території Музиківської громади буде реалізовано проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх”.

Новина
29.07.2023

Простір “КРИЛА” був створений на базі ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” у лютому 2020 року та мав декілька напрямків діяльності. Під час пандемії простір працював в онлайн форматі, і не втратили своєї популярності серед цільової аудиторії. Після повномасштабного вторгнення організація змушена була тимчасово припинити свою діяльність. Згодом, у липні 2022 р. один із напрямків простору відновив свою роботу в онлайн форматі.

“Неодноразово чуємо від батьків, що є необхідність починати працювати з дітьми та молоддю наживо, залучати їх до активностей, об’єднувати та організовувати їх дозвілля. Тому ми з командою ризикнули та підготували концепт проєкту відновлення роботи простору та відкриття філії на території Музиківської громади, але з оновленим направленням діяльності”, - розповідає Тетяна Трибушна, керівниця проєкту.

Робота простору матиме два основних напрямки - проведення освітньо-розвивальних заходів (заняття зі стресостійкості та цілеспрямованості, розвитку м’яких навичок, розвиваючих ігор тощо) та тренінгів із домедичної допомоги. 

Підтримка молоді під час війни є особливо важливою, оскільки молодь є однією з найбільш вразливих груп населення в період конфліктів. Війна впливає на фізичне та психологічне здоров’я, їх соціальну інтеграцію, а також майбутнє. Тренінги із домедичної допомоги є важливим для збереження безпеки та життя. Ці знання стануть цінним ресурсом для життя в сучасних реаліях.

Усі заходи є безкоштовними та покликані підтримати молодь під час війни, залучити їх до творчості, розвитку та спілкування з однолітками.

Проєкт реалізується за підтримки Музиківської сільської військової адміністрації.

“Підтримуємо та заохочуємо подібні ініціативи. Війна та окупація вплинули на моральний стан мешканців громади, особливо дітей та молоді. Необхідно повертати їх до життя, аби вони продовжували його будувати. Радий, що окремим напрямком реалізації проєкту є навчання домедичній допомозі - подібні заходи вперше проводитимуться на території нашої громади. Сподіваюся, що набуті знання ніколи і нікому не стануть у нагоді, але війна триває і в таких умовах, на мою думку, кожен має володіти подібними знаннями. Це може врятувати життя”, - Ігор Підгородецький, начальник Музиківської СВА.

Заходи проводитимуться щотижня протягом наступних чотирьох місяців. 

Через нестабільну безпекову ситуацію участь у заходах можлива після попереднього запису, після чого вам буде повідомлено точну локацію, дату та час проведення. Тому закликаємо слідкувати за інформацією на наших інтернет ресурсах.

Також більш детальну інформацію можна отримати за телефоном 0951932822, Тетяна, керівниця проєкту.

Проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх” реалізовується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст статті не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше