Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звіт депутата Музиківської сільської ради VІІ скликання Позняк С.В за 2019 рік

Особистості
31.08.2020

     Позняк Світлана Вікторівна є діючим депутатом Музиківської  об’єднаної територіальної  громади.

    Я корінна жителька с.Східне, в молоді роки (мабуть, як і всі)  шукала щастя в місті, там навчалася, працювала  та свою сім’ю створила з хлопцем з нашого села з яким ми вже в шлюбі шістнадцять років. Саме чоловік наполіг повернутися в село. Не скажу, що я була задоволена, навіть навпаки в мене був розпач, я не бачила ніяких перспектив для себе, але  на той момент була у декретній відпустці, тож погодилася на переїзд, через п’ять років я знову народила, коли вийшла з декрету пішла працювати на підприємство  «Авангард» там я пропрацювала майже два роки, у 2013 році  подала свою кандидатуру на посаду директора БК,  де й працюю вже сьомий рік(як плине час).

        Депутатом  Східненської сільської ради я стала в 2010 р. Вже десять років роботи на цьому "поприщі" маю за плечима.

     Скажу відверто я навіть ніколи  не задумувалася над тим, що колись буду депутатом та одного разу  моя вчителька з української мови подзвонила і зробила таку пропозицію я була трохи здивована, бо я не цікавилася цим, але її слова :  «Світланка, в житті громади треба брати участь, це тобі в житті знадобиться.», - зіграли свою роль.

    Ну  розпочнемо з очікувань від депутатської діяльності. В моїй уяві я бачила, що  буду впливати на якісь рішення, за щось голосувати, та  вже на першій сесії  в мене з’явилося відчуття безпорадності, було дуже багато нового для мене, в чому я не розбиралася: прийняття бюджету, всілякі програми, комісії  і багато іншого…  Мені знадобилася не одна сесія, щоб зрозуміти, а що ж саме входить в обов’язки депутата. Моя порада для секретаря сільської ради: організовувати людям, які виграють вибори, курси чи роздатковий матеріал,  щоб вони розуміли  наскільки це відповідально  бути довіреною особою своїх односельців.

     Натхнення – воно для мене дуже важливе, я людина творча та емоційна і щоб, як то кажуть, «горіти» мені треба бути завжди в русі. Мені пощастило, я  маю однодумців, які мене підтримують і поділяють мою точку зору, це важлива складова,  тому що коли є команда, спільні цілі, ти рухаєшся і бачиш результат.

     Так як в нас село маленьке, всіх своїх виборців я знаю в обличчя, якщо в когось виникають питання, люди мені телефонують і ми намагаємося вирішити проблему, якщо це якась важлива інформація, яка стосується моїх виборців, тоді я йду до кожного і пояснюю суть питання.

    З колегами по депутатському корпусу я познайомилася, коли ми об’єдналися з Музиківською сільською радою. Я тривожилася, що питання, які стосуються саме наших сіл будуть, м’яко кажучи, ігноруватися (кількість депутатів  Музиківки перевищувала наших). Та мої побоювання виявилися марними, великих конфліктів ніколи не було, а якщо якісь непорозуміння траплялися то вирішувалися мирним шляхом.

     Тепер про досвід який я отримала.  По-перше, ти розумієш де беруться кошти в громаді і куди їх витрачають, як депутат ти можеш впливати  на покращення якості життя людей своїми рішеннями, бувають і непопулярні рішення, наприклад підвищення тарифів або податків, і ти голосуєш, і береш на себе відповідальність за свій відданий голос.

     На цьогорічні вибори я свою кандидатуру подавати не планую, відчуваю, що мені треба перепочити, але буду й надалі активно брати участь у житті громади.

     Порада депутатам - не розчаровуватися і знаходити компроміси в спірних питаннях, пам’ятати, що ми працюємо для поліпшення життя у громаді. І звичайно здавати депутатський звіт (є над чим подумати). Всім бажаю перемоги!

 

        

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше