Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ЗВІТ про діяльність комунального закладу «Музиківський ліцей» Музиківської сільської ради Білозерського району Херсонської області» у 2020 році

Офіційні публікації
03.02.2021

Музиківський ліцей повністю забезпечений кадрами та сприяє участі випускників в обласній програмі «Розвиток людського капіталу Херсонської області» щодо надання цільових пільгових кредитів на здобуття вищої освіти педагогічних фахівців. У 2020 році доПрограми «Розвиток людського капіталуМузиківської ОТГ»Миколаєнко Дарію Андріївну, ученицю 11 класу, на навчання у Херсонському державному університеті «Факультет психології, історії та соціології» за спеціальністю 053 «Психологія» за денною формою навчання у 2021 році.

Славич В.В. брав участь у конкурсі на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти та за результатами конкурсного відбору призначений строком на шість років на посаду керівника ліцею. Складена Програма розвитку ліцею на 2020-2026 роки.

Укладено меморандум про співпрацю з Херсонським державним аграрно-економічним університетом. Учні ліцею постійно беруть участь у заняттях з математики табізнес-англійської, які проводяться на базі університету. У жовтні 2020 року діти були учасниками канікулярної Школи Математики, яка проводилася вZoom.

Здійснюється поглиблене вивчення англійської мови у 5-9 класах (варіативна складова) та профільне вивчення у 10-11 класах, філологічний напрям профільного навчання (іноземна філологія).

За результатами зовнішнього незалежного оцінювання знаньвипускників у 2020 н.р.(всього учнів випускного класу – 14) ліцей посів 70 місце серед закладів загальної середньої освіти Херсонської області. Якість знань з української мови становить 79%, історії України – 72 %, англійської мови – 68%.

У ліцеї створено умови для організації науково-дослідницької діяльності. 30 учнів працюють в МАН України: секція «Ботаніка» (керівник Васильєв В.М.), секція Гідрологія» (керівник Компаніченко О.І.).

Забезпечено право на освіту 5 дітей з особливими освітніми потребами.Організовано роботу 4 інклюзивних класів, облаштований кабінет для проведення корекційно-розвивальних занять. Практичним психологом та учителем-логопедом проводяться заняття зі спеціальних і додаткових видів послуг, які зазначені у витягах Херсонської обласної психолого-медико-психологічної консультації. Розроблено Індивідуальні програми розвитку. Організовано індивідуальне навчання для 2-х учнів ліцею (педагогічний патронаж), 1 учень навчається за сімейною формою навчання.Зроблено закупівлі спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах ліцею, завдякисубвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, на суму – 25 409 грн.

Дистанційне навчання з усіх навчальних предметів, занять гуртків, спортивних секцій, факультативів, секцій МАН України організовано засобами середовища GoogleClassroom. На порталі «NZ.UA» в програмі КУРС:Школа створено електронні класні журнали. Активно використовують каналYouTube, освітні платформи Learningapps.org,Zoom, Kahoot, Quzizz, освітній сайт «На Урок» тощо. Усі педагогічні працівники забезпечені ноутбуками для проведення навчальних занять в онлайн. Закуплено ще 4 ноутбука.Швидкість Інтернету 100 МГБ.Створено сторінку Музиківського ліцею на каналіYouTube для проведення загальних батьківських зборів онлайн під час дистанційного навчання.

Зроблено поточний ремонт у класних кімнатах 1-А, 1-Б класів відповідно до вимог Нової української школи та закуплено дидактичний,роздатковий матеріал,обладнання для кабінетів 1-3 класівНової української школи на суму 22 119, 60 гривень.

Закуплено дидактичне приладдя та мультимедійний комплекс для кабінета математики на суму 100 000 гривень згідно Програми розвитку освіти «Освітній простір Музиківської об’єднаної територіальної громади» на 2018 - 2021 роки.Саме робота з інтерактивною дошкою Smart Board допомагає учителю формувати математичні компетентності учнів шляхом якісного використання інтерактивного комплексу.

2 вчителів були учасниками конкурсу «Учитель року-2020». Остапович Юлія Павлівна, вчитель історії - ІІ місце в зональному етапі (м. Берислав); Юрченко Світлана Леонідівна, вчитель початкових класів - переможець зонального етапу, посіла 6 місце у ІІ етапі (м. Херсон) серед 9 учасників.

Мельник І.М., вчитель математики,брала участь у конкурсі «Учитель року – 2021» та сталапереможцем І туру. Усі конкурсні випробування з математики проведено з використанням технологій дистанційного навчання та презентовано досвід роботи з теми «Формування математичних компетентностей учнів шляхом використання інтерактивного комплексу Smartboard».

Однією із актуальних проблем, над якою працюють вчителі євиявлення розумової обдарованості, спеціальних здібностей у дітей, їх розвиток і реалізація. Учні беруть активну участь волімпіадах, творчих та інтелектуальних конкурсах, спортивних змаганнях. Протягом 2020 року стали:

  • учасникамиІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології, екології, англійської мови;

  • призерамиІІ етапуМіжнародного мовно-літературного конкурсу учнів та студентської молоді імені Тараса Шевченка ( ІІІ місце);

  • переможцями та призерамиX Всеукраїнського конкурсу з англійської мови «Гринвіч» (7 учнів);

  • переможцями та призерами Всеукраїнського та Регіонального рівнів Всеукраїнської гри з англійської мови «Puzzle» (7 учнів);

  • переможцями та призерами Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник» (15 учнів);

- переможцемВсеукраїнського конкурсу авторських віршів «Золоте перо»(Борисов Олександр, дитина з особливими освітніми потребами, І місце);

- . переможцямиобласноїакції «Допоможемо зимуючим птахам» (Дипломом ІІ ступеня);

- дипломантами в номінації «За практичну  роботу» ІІ (обласного) етапуВсеукраїнського конкурсуколективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»;

- дипломантом обласного конкурсу виконавців естрадної пісні «Карусель мелодій» (Петрова Поліна);

- переможцями та призерами багатожанрового фестивалю-конкурсу«СвітDreams» для дітей та молоді з обмеженимиможливостями (Борисов Олександр І місце, Шевчук Павло, Половинка Максим, ІІ місце);

  • переможцями та призерами обласного етапу Всеукраїнського конкурсу  з новорічної флористики «Новорічна композиція» (10 учнів);

  • переможцем обласного етапу Всеукраїнської акції «Птах року 2020 – Горлиця звичайна»(Інюков Анатолій, ІІІ місце).

  • призерами обласних зональних змагань «CoolGames» (ІІІ місце);

  • призерами Відкритої першості ДЮСШ з легкої атлетики (спортивна ходьба; штовхання ядра).

  • призерами кубку Херсонської області з легкої атлетики «Призи майстрів».

До участі в благодійних акціях долучилися учні, вчителі, батьки, приватні підприємці: «Подарунок від Святого Миколая» для 40 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які мешкають у притулку міста Покровськ на Донеччині. Передали солодощі та вітальні листівки. Зроблено відеовітаннявійськовим з Днем збройних Сил України. Передали бійцям чаї та вітальні листівки на Схід України.

Педагогічний колектив, під керівництвом Борисової Н.В., вже вдруге здобув перемогу у проєкті «Посилка успіху». Керівник проєкту пройшла дистанційне навчання на платформі братів Кличків за 5 модулями. Провела практичні завдання з напрямків «Психологія», «Булінг», «Внутрішні та зовнішні зв’язки комунікації», «Самовизначення та командна робота», «Здоровий та активний спосіб життя», здійснює обмін досвідом з колегами. Долучилися до Всеукраїнської естафети Олімпійського дня – 2020 онлайн. Дві конкурсні роботи ввійшли до складу переможців, всього було надано 11 робіт від ліцею. Брали участь у Всеукраїнському проєкті НОК України «Olympiclesson» в рамках Європейського тижня спорту. 3 учнів стали переможцями.

Бібліотекар Славич Н.В. брала участь у Всеукраїнському конкурсі «Шкільна бібліотека 2020». Постійно оновлюється бібліотечний фонд навчально-методичною, науково-популярною літературою, фаховими періодичними виданнями, електронними засобами навчального призначення, електронними книгами. Зроблено замовлення підручників у класи, яких не вистачає по кількості дітей, на суму 24212 гривень. Здійснено передплату 26 фахових видань для вчителів за коштиМузиківської сільської ради, на суму 14716 48 гривень.

Згідно Програми «Ремонт і придбання обладнання для харчоблоку» зроблено поточний ремонт харчоблоку із закупкою нового обладнання: мийки, столи виробничі, візки виробничі, стелажі, сушарки,3 холодильника, 2 сміттєві баки, лінію роздачі, бойлер, електроплити, електропательню, картофелечистку, м’ясорубку тощо на суму 449 234 гривень.Організовано харчування учнів 1-4 класів та категорійних дітей 5-11 класів за рахунок коштів місцевого бюджету, в розмірі 20 грн (127 учнів).

На території ліцею побудовано сучасний багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям для гри в міні-футбол, волейбол, баскетбол, великий теніс та інші ігрові види спорту, на суму 1 382 177 гривень.

Зроблено поточний ремонт бокових сходів запасного виходу, системи природної вентиляції в їдальні.Закуплено дивани (11 штук) для оформлення зон відпочинку в навчальних кабінетах та коридорах.

З метою забезпечення належних умов для дотримання санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм при організації освітнього процесу в навчальних приміщеннях, медичному кабінеті, санітарних кімнатах, їдальні закуплено антисептики, рідке мило, маски, паперові рушники, встановлено електросушилки для рук біля їдальні та в санітарних кімнатах.

З метою створення сучасних та безпечних комфортних умов праці та навчання у ліцеї встановлено 6 кондиціонерів; ролети на 16 вікнах;люмінесцентні лампи в 2-х навчальних кабінетах та їдальні; замінено лінолеум в 3-х кабінетах; відремонтовано лінію електромережі від трансформатора до будівлі ліцею.

 В.В. Славич

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше