Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звіт сільського голови за роботу у 2018 році

Офіційні публікації
10.02.2019
Доброго дня, шановні односельці!
Сьогодні ми зібралися, щоб підвести підсумки роботи за 2018 рік. Рік був не простий. Ми вже два роки об’єднана територіальна громада. Об’єднання дало нам свої плюси та мінуси. Поруч зі збільшенням повноважень та бюджету отримали колосальні проблеми Східненського територіального округу, які неможливо вирішити за один чи навіть два роки.
Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» сільський голова повинен звітувати про проведену роботу ним та радою перед громадою як мінімум один раз на рік. Ми робимо це набагато частіше через газету «Музиківський вісник», офіційний сайт громади та соціальні мережі.
Розпочати хочу з економічних показників нашої громади. За 2018 рік до сільського бюджету надійшло 43 193,3 тисячі гривень, з них:
Базова дотація - 2 346,0 тис. грн.;
додаткова дотація – 1 150,2 тис. грн.;
освітня субвенція – 9 761,8 тис.грн.;
медична субвенція – 3 304,3 тис.грн.;
інфраструктурна субвенція -1 707,4 тис.грн.;
власні податкові надходження – 22 596,2 тис. грн.
Ми традиційно перші серед об’єднаних громад по темпам зростання доходів загального фонду – 128,4%
Показовим також є розрахунок фактичних надходжень доходів загального фонду (без трансфертів) на 1 мешканця по ОТГ за 2018 рік – 6061 грн.
В 2019 році, згідно з державними розрахунками щодо самодостатності територіальних громад, ми не отримаємо до нашого бюджету базову дотацію, а це мінус майже 2,5 мільйона гривень. Їх ми маємо компенсувати за рахунок збільшення податкових надходжень та розвитку місцевого підприємництва.
Головним успіхом вважаю реформування системи надання медичних послуг другого рівня. Ми вже другий рік співпрацюємо з медичними закладами міста Херсона, а не з районною лікарнею. Якість міських лікарень на рівень вища, плюс важливу роль грає географічна близькість. Всі лікарні звітують за кожну послугу, яку надають жителям Музиківської ОТГ. Сільська рада веде точний облік коштів які використані. Це дає можливість нам економити кошти медичної субвенції. Так в 2018 році з залишків медичної субвенції 2017 року було придбано обладнання для Музиківської амбулаторії.
Знову головні капітальні видатки направлені на розвиток Східненського територіального округу. Причин тут декілька. По-перше, є певний дисонанс між рівнем життя музичан та східнян, а ми маємо створити рівні комфортні умови для кожного мешканця села. По-друге, найпотужніший платник податків – Птахофабрика знаходиться на території СТО. В 2018 році продовжили капітальний ремонт Східненського будинку культури – там вже проводять святкові концерти та зустрічі. В цьому році плануємо завершити цей тривалий проект і отримати найкращий в районі сільський заклад культури.
Розпочато капітальний ремонт водопровідної мережі. Пустили на це мільйон власних надходжень та всю інфраструктурну субвенцію. Кошти не всі встигли використати, тому процес продовжимо в цьому році. Також в бюджеті вже заплановано 550,0 тис.грн. для співфінансування ремонту водопровідної мережі в Східному та Загорянівці разом з Програмою ДОБРЕ.
Не все добре і з водопровідною мережою в Музиківці. Щороку Музиківське КП втрачає більше 200,0 тис. грн. ці гроші буквально течуть в землю. У минулому році за бюджетні кошти відремонтували вулицю Херсонську та Піонерська.
Великою проблемою всіх населених пунктів ради є якість дорожнього покриття. В 2018 році відремонтували вулиці Садову, Польову та Південну в с. Висунці, вулиці Набережну та Магаданську в с. Мірошниківка, вулицю Пролетарську в с. Музиківка. З місцевого бюджету на це витратили 1 200,0 тис.грн. На 2019 рік на дороги запланували 2 000,0 тис грн.
Найбільша і найдорожча проблема нашої громади стан дороги «Східне-Загорянівка до М-14». Цю проблему вирішити власними силами ми не можемо. Ще в 2017 році виготовили проектно-кошторисну документацію, продовжуємо переговори з Херсонською обласною адміністрацією для швидкого вирішення цієї проблеми.
Ще в 2017 році розпочали реконструкцію Музиківського ясла-садку. В 2018 році отримали від ДФРР 6,5 мільйонів гривень, через проблеми з підрядником кошти не встигли використати і були впевнені, що все повернеться до державного бюджету. Але, дякуючи ХОДА та особисто Гордєєву А.А. та Бутрію Д.С., весь залишок коштів перейшов на 2019 рік. В бюджеті на 2019 рік запланували ще 1 000,0 тис.грн. і знову подаємо документи на фінансування від Державного фонду регіонального розвитку.
Крім капітальних видатків не забули про традиційні місцеві програми. Мешканці громади можуть отримати матеріальну допомогу на лікування, категорійні громадяни отримати талони на безкоштовний проїзд.
2019 рік не обіцяє бути простішим, але разом ми зможемо вирішити більшість проблем та добитися стабільного розвитку громади!
Дякую Вам за постійну підтримку!
 
Олександр Лейбзон
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше