Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звіт Музиківського сільського голови  про  здійснення державної  регуляторної політики у 2019  році

Офіційні публікації
26.12.2019

 

 

      Відповідно до статті 38 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» ( далі –Закон), сільський голова щорічно звітує про здійснення державної регуляторної політики .  

     На виконання основних засад державної регуляторної політики, передбачених  Законом, регуляторна  діяльність сільської ради у сфері господарської діяльності спрямована на вдосконалення правового регулювання господарських відносин, а також адміністративних відносин між органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання, недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, зменшення втручання у діяльність суб’єктів господарювання та усунення перешкод для розвитку господарської діяльності, що здійснюється в межах, у порядку та у спосіб, що  встановлені Конституцією та законами України.

       Регуляторна діяльність - це діяльність, спрямована на підготовку, прийняття, відстеження результативності та перегляд регуляторних актів, яка здійснюється сільською радою в порядку та у спосіб, що встановлені Конституцією України та законодавчими актами.

       В сільській раді  всі дії виконувались згідно порядку планування, підготовки, прийняття,  відстеження та перегляду  регуляторних актів та процедур державної регуляторної політики, згідно Закону та  Регламенту сільської ради.

       Повноваження  з питань реалізації державної регуляторної політики в сільській раді  покладені на  постійну депутатську комісію з питань планування, фінансів, бюджету, оподаткування та соціально-економічного розвитку (далі - відповідальна постійна комісія).

       Планування роботи з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності проводились  з урахуванням вимог частин 3 та 4 статті 7 Закону   щодо планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів та отримання проектів регуляторних актів, а також змін до них. План діяльності з підготовки  сільською радою проектів регуляторних актів на наступний календарний рік приймається не пізніше 15 грудня поточного року.

      План діяльності  з  підготовки   проектів регуляторних актів затверджено рішенням сесії №389 від 29.11.2018 року,  а також зміни до нього внесені рішенням сесії №566 від 25.07.2019 року оприлюднено не пізніш як у десятиденний строк після їх затвердження на офіційному сайті сільської ради (https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/cjpl5vtj404az0689y680q9qo, https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/cjz2nrwkrkd710773iuw6uymr)

З запланованих актів прийнятими згідно з процедурою є «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2020 рік», «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2020 рік», « Про встановлення єдиного податку на 2020 рік»

     При підготовці запланованих  проектів  регуляторних актів та аналізів  їх регуляторного впливу застосовувалась процедура, відповідно до Закону та Регламенту сільської ради, а саме проекти та аналізи  розглядались на сесії, оприлюднювались на сайті сільської ради для отримання зауважень та пропозицій, про що друкувалось відповідне оголошення в районній газеті «Тальнівщина», відповідальна комісія робила експертний висновок  та всі ці документи направлялись в Державну  регуляторну службу  України.

      На офіційному сайті сільської ради було розміщено оголошення щодо оприлюденення проектів регуляторних актів щодо встановлення податків та зборів https://muzykivskaotg.gov.ua/news/povidomlennya-pro-oprilyudnennya-proektiv-regulyatornih-aktiv. Пропозицій від місцевих жителів не надходило. Проекти регуляторних актів та аналізи регуляторного впливу були неоднорахзово обговорені робочою групою з спеціалістів сільської ради та громадських активісті, постійними депутатськими комісіями. Після обговорення та отримання пропозицій від депутатів щодо вдосконалення  проектів регуляторних актів та аналізів їх регуляторного впливу, сільська рада  розглядала на сесії та приймала  рішення з врахуванням наданих пропозицій та зауважень.

      З метою визначення чи досягають регуляторні акти мети, заради якої їх було прийнято, чи виконуються вимоги та процедури, встановлені цими актами, в установлений термін проводилось відстеження результативності регуляторних актів, а саме:

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акту - рішення ХХХIV сесії VII скликання від 18.06.2019 року №518 «Про встановлення єдиного податку на 2020 рік» https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/ck4i7dfo8lll10742hjjwpxrh

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акту - рішення ХХХIV сесії VII скликання від 18.06.2019 року №519 «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2020 рік» https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/ck4i7muvnllve0742arxpgope

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акту - рішення ХХХIV сесії VII скликання від 18.06.2019 року №520 «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2020 рік» https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/ck4i7xs94lmp207424o6g54mk

      Повторне відстеження результативності здійсниться  за три місяці до дня закінчення дії  рішень та буде оприлюденено на сайті  сільської ради.

 

      Станом на 26.12.2019 року у  сільській раді є 4 діючих регуляторних актів, які розміщені на її офіційному веб-сайті, а саме

Рішення сесії Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2019 рік https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/cjl50kdzh0bih07704lcgys8s

Рішення сесії Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2019 рік https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/cjl50lwoc0bj70770ktpyt97v

Рішення сесії Про встановлення єдиного податку на 2019 рік https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/cjl50nhli0bjx07704u8t3s48

Рішення сесії Про встановлення транспортного податку на 2019 рік https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/cjl50ov6d0bkb0770ehklb0te

 В лютому 2020 року заплановано провести повторне відстеження для рішень сесії щодо встановлення місцевих податків та зборів.

       Особлива увага радою приділялася здійсненню державної регуляторної політики, вдосконаленню правового регулювання господарських відносин, недопущенню прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів.

    Сільська  рада планує у 2020 році продовжити роботу із забезпечення дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні державної регуляторної політики. Для цього Рішенням сесії №707 від 03.12.2020 року затверджено План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Музиківської сільської ради на 2020 рік та План-графік відстеження результативності діючих регуляторних актів Музиківської сільської ради на 2019 рік. Рішення з додатками оприлюднено на офіційному сайті  сільської ради - https://muzykivskaotg.gov.ua/documents/ck475r2utsncp0742oa6wbkjn

Доля зручності громадян в розділі Документи офіційного сайту сільської ради створено тег «Регуляторна діяльність», що допомагає користувачам зручно відсортувати необхідні документи.

Завданням на 2020 рік у сфері дотримання засад державної регуляторної політики є налагодити роботу з Порталом відкритих даних https://data.gov.ua/organization/muzykivska-silska-rada

 

 

 

 

Сільський голова                                                                                    С.Н.ЛЕЙБЗОН

 

Новини на цю ж тему

Звіт Музиківського сільського голови  про  здійснення державної  регуляторної політики у 2021 році

      Відповідно до статті 38 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон), сільський голова щорічно звітує про здійснення державної регуляторної політики.  
Офіційні публікації
04.01.2022

Музиківська сільська рада затвердила рішення щодо встановлення місцевих податків та зборів на 2022 та наступні роки.

Запрошуємо ознайомитися з рішеннями та врахувати при плануванні подальшої діяльності.
Офіційні публікації
02.06.2021

Звіт Музиківського сільського голови  про  здійснення державної  регуляторної політики у 2020  році

Відповідно до статті 38 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» ( далі – Закон), сільський голова щорічно звітує про здійснення державної регуляторної політики .
Офіційні публікації
18.12.2020
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше