Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Проєкт соціальної дії "Щасливе сучасне материнство"

Новина
06.04.2021

Працівники Східненського будинку культури Позняк С.В. та Докієнко О.С.виграли проєкт соціальної дії за програмою Британської Ради "Активні громадяни" - програма для сміливців, які хочуть змінити свою громаду, країну та світ на краще.

В наш час гостро стоїть питання гендерної нерівності. Після народження дитини воно є особливо важливим, коли перед батьками постає завдання оформлення декретної відпустки по догляду за дитиною до трьох років, яку у більшості випадків оформлює на себе мати. Батько ж вважається годувальником сім'ї. Під час довготривалої відпустки мати повністю поринає у побудові справи, забуваючи про саморозвиток та соціум. Асоціалізація мам, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, відхилення їх від культурного розвитку та громадської діяльності на час відпустки - головна проблема, яку має вирішити даний проєкт.

 Отже, метою проєкту є адаптація та соціалізація матусь Музиківської СТГ, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, шляхом створення багаторівневих курсів для мам (хореографія, вокал, декоративно-прикладне мистецтво) та розвивального простору для їх дітей протягом 2021 року.

На території Музиківської СТГ проживає більш як 40 мам, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, за статистикою щорічно кількість народжуваності на території СТГ збільшується, відповідно кількість цих жінок також зростає, тому актуальність і необхідність даних курсів зберігатиметься. Відвідуючи заплановані адаптивні курси жінка буде постійно саморозвиватись  та комунікувати з однодумцями. Стосовно розвивального простору, він необхідний для того, аби відвідування курсів мамами  стало можливим, аби у них  щоразу не виникало питання "З ким залишити дитину?", мама просто бере її з собою: дитина бавиться на розвивальному просторі під наглядом відповідального дорослого, а мати займається саморозвитком. Все це відбуватиметься в приміщенні Східненського будинку культури, але в сусідніх кімнатах. Значною мірою цей проєкт вплине на культурний розвиток громади. Результатом проведених курсів стануть сформовані творчі колективи однодумців, які братимуть активну участь у громадській і культурній діяльності громади.

Загальний бюджет проєкту - 39 329,25 грн, з них 33 930,25 грн - фінансування від Британської Ради. 

Новини на цю ж тему

Щасливе сучасне материнство, або Як у селі руйнують бар’єри та стереотипи

У селі Східному Музиківської сільської територіальної громади руйнують бар'єри та стереотипи. Один із них - мама в декретній відпустці завжди “прив’язана” до побутових справ, догляду за дитиною та її виховання. Тож часу у неї на саморозвиток бути не може.
Новина
09.02.2022

До нашого проєкту долучився майданчик в с.Загорянівка.

Проєкт «Децентралізація дитячих майданчиків 2.0» вже підійшов до завершення. Ініціативна група навіть відправила звіти на затвердження, але робота та розваги на дитячих майданчиках не закінчується.
Новина
16.06.2021

Дитячий майданчик на перехресті вулиць Теплична та Тваринників має тривалу історію та власні правила!

Активні батьки понад 5 років тому зібралися та посилили вже традиційне місце збору дітей та дорослих. За цей період встановили тут гірку, лавки, додаткову гойдалку, балансир і величезну пісочницю. Саме ця пісочниця є основною принадою для дітей різного віку.
Новина
10.06.2021

Щиро дякуємо директору ТОВ "КОМЕРЦБУДПЛАСТ" Савчак Романі Ігорівні за організацію доставки меблів та іншого обладнання !

Меблі та інші придбання закуплені для реалізації проєкту "Щасливе сучасне материнство", який реалізується в рамках проєкту "Активні громадяни" за фінансування від Британської Ради та Музиківської сільської ради. 
Новина
10.06.2021

Ще один захід в рамках проекту "Децентралізація дитячих майданчиків 2.0"

Активні громадяни, що проживають по вулиці Ангарній цими вихідними прибирали територію, косили траву, фарбували інвентар та встановлювали новий.
Новина
01.06.2021

Фотозвіт про суботник на дитячому майданчику по вулиці 8 Березня.

Запрошуємо оглянути результати роботи в живу та дистанційно.
Новина
26.04.2021

24 квітня - суботник біля дитячого майданчика пол вулиці 8 березня в Музиківці!

Запрошуємо долучитися!
Новина
19.04.2021

Запрошуємо на суботник!

Новостворений майданчик по вулиці Ангарній потребує вашої допомоги та участі.
Оголошення
13.04.2021

Дякуємо кожному хто долучився до підготовки майданчика до літнього сезону!

Фотозвіт з суботнику в с.Висунці
Новина
11.04.2021

Запрошуємо до участі!

10.04.2021 року о 10.00 починається підготовка дитячого майданчика біля Східненського будинку культури до літнього сезону.
Новина
09.04.2021

10 квітня перший суботник біля дитячого майданчика в с.Висунці!

Ініціативна група запрошує до участі.
Новина
07.04.2021

Підтримайте активістів частинкою свого саду або квітника!

Починаємо озеленення територій біля дитячих майданчиків в рамках проекту "Децентралізація дитячих майданчиків 2.0"
Новина
06.04.2021

Скільки треба дітям для щастя?

Нова гойдалка в Східненському ясла-садку в рамках проекту "Децентралізація дитячих майданчиків 2.0"
Новина
28.03.2021

Шукаємо дитячі майданчики!

Починаємо реалізовувати проект «Децентралізація дитячих маданчиків 2.0.» та шукаємо партнерів.
Оголошення
01.02.2021

5 проектів активних громадян будуть впроваджені на Білозерщині, один з яких в Музиківській ОТГ

Напередодні нового року, активні громадяни Білозерщини отримали гарну звістку – їхні ініціативи перемогли у конкурсі проектів соціальної дії Британської Ради
Новина
09.01.2021

Музиківська мережа дитмайданчиків

У селі Музиківка, що на Херсонщині, активні мешканці у взаємодії з благодійним фондом "Об'єднання" створили нові дитячі майданчики.
Новина
01.06.2019

Віддайте голос за дитячі майданчики Музиківської ОТГ

Запрошуємо мешканців громади підтримати проект "Децентралізація дитячих майданчиків Музиківської ОТГ"
Новина
31.05.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше