Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

"Ми саме на тому мисі, головне не боятися. Бурі минуть, щиро вірю!"

Особистості
10.04.2020

Наша нова героїня – Компаніченко Ольга, вчитель географії Музиківського ліцею. Позитивна, принципова, активна, креативна, здається в Музиківці немає ініціативи, де б Ольга не взяла участь. Рушій соціальної акції «Підтримка», яка стала щорічною і залучає величезну кількість людей до допомоги родинам із «особливими» дітьми в нашій громаді. В Ольги за плечима не один виграний та реалізований грантовий проект. ЇЇ активності вистачає і на шкільні заходи, і на спортивні проекти, і на громадську діяльність, і на вирішення конфліктів. А що буде далі? Чекаємо від Олі нових цікавих ідей та звершень.

 

 

М.Ч. Пані Ольго, доброго дня.

В літературі для жінок підібрано багато епітетів. Якщо порівняти жінку з о. Байкал, що знаходиться на дні?

О.К. Ого, яке питання!)
Якщо порівняти жінку з унікальним, найглибшим на Землі озером із надзвичайно чистою водою, то, мабуть, на дні – неосяжні таємниці, те, чого ми не знаємо про жінку, про її магічну силу і приховані ресурси. Можливо, ми, жінки, навіть самі не розуміємо, що там криється і тільки особливі вміють розкривати "глибинний" потенціал.

 

М.Ч. Хто ці особливі? Це чоловіки чи духовні наставники? Можливо матері у дочок?

О.К.  Особливі жінки. Ті, що вміють розкрити свої ресурси.


М.Ч. Тобто кожна жінка має сама дослідити ці глибини?

О.К. Ми всі пізнаємо себе протягом життя… І жінки, і чоловіки. Шукаємо, приймаємо, вчимося любити себе. Через це знання краще розуміємо інших, робимо своє життя осмисленим. І, звичайно ж, шукаємо наставників. Хто б це не був. Спортивний тренер, учитель, релігія, книги, близькі люди...


М.Ч. У розрізі Музиківської ОТГ, де наш «Мис Доброї Надії»?

О.К.  Він же "Мис Бур", як його насправді назвав відомий мореплавець.
Б. Діаш на пів шляху повернувся назад через сильні шторми і бурі. Але потім вирішили перейменувати))
Ми саме на тому мисі, головне не боятися. Бурі минуть, щиро вірю!


М.Ч. Діаш не пройшов. Жінка може бути нашим Вашко да Гамою?

О.К. Я бачу, ви чудово вчили географію в школі!))
Чому саме жінка? Не важливо хто саме. Головне, щоб жінки були на кораблі, якщо ми вже використовуємо таку метафору).

 

М.Ч. Магеллану, щоб пройти всі складнощі подорожі, потрібно було побороти власну невпевненість, триматися цілі і жорстоко придушити бунт. Які якості має мати жінка в сучасному світі, щоб добиватися поставлених цілей?

О.К.  Знову географія) чи зрозуміє читач наші посилання до епохи великих географічних відкриттів?
Там неоднозначно з Магелланом, я читала книгу Стефана Цвейга, то окрема тема для окремої бесіди.
Але якщо про якості жінки, необхідні для успіху, то, переконана(!) - гнучкість і ще раз гнучкість. Уміти пристосуватися до ситуації, змінювати стратегії, шукати креативні рішення, мислити критично, об'єднувати навколо себе. Більше дипломатії, менше "Магелланових" методів)))

 

М.Ч. Питання до Вас як до педагога. Які якості розвиває вивчення географії?

О.К. Географія показує світ як систему, в якій усе взаємопов'язане. Це ж круто, коли даєш дитині глобус у руки і кажеш: "Давай мислити глобально", а далі, що з чим пов'язане, причини-наслідки, логічні ланцюжки. Люблю географію)

 

М.Ч. Жуль Верн Ваш герой?

О.К.  Ой, мабуть ні. Хоча в дитинстві читала. А зараз я така практично-прагматична, що зовсім не до фантастично-романтичних пригод).

 

М.Ч. Повертаючись до нашої громади. Якби Ви були мореплавцем і відкрили «острів Музиківської ОТГ» як би Ви його назвали?

О.К.  Я б спитала у місцевих, як називається їх острів.

 

М.Ч. А якщо Ви не знаєте їхньої мови?

О.К.  Тоді щось на зразок "Родючі, але посушливі землі" або "Острів працьовитих людей"))

 

М.Ч. Про прагматичність і ресурси. Що на цьому острові цінного?

О.К.  Родючі землі й працьовиті люди) географічне положення теж не погане, інфраструктура нормальна, є сфери для інвестицій, не Дубаї, нажаль, але достатньо, щоб і розвиватися і багатіти.


М.Ч. На цьому острові живуть ворогуючі племена аборигенів. Що Ви їм скажете маючи авторитет, щоб вони "не їли один одного".

О.К. Слова не об'єднують, об'єднують дії. Але треба бути дуже впливовим, щоб ці спільні дії організувати. Або креативним. Або дуже прагнути.

 

М.Ч.  Ольга, дякую Вам за цікаву розмову.

О.К. Дякую Вам, Михале.

 

 

Інтерв'ю провів Михайло Чепура, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та публічної інформації Музиківської сільської ради.

 

 

 

Новини на цю ж тему

«Не хочу позиціонувати себе як дівчину-приклад, тому що багато в чому мені самій потрібен приклад.»

Позняк Дарія незважаючи на юний вік вже є цілісною особистістю, лідеркою та генератором креативних ідей. Вона зірка кожного святкового концерту, переможниця не одного творчого конкурсу, голова шкільного самоврядування та втіха батьків.
Особистості
15.05.2020

«Освіта - це невід'ємна частина мого життя. Я дуже боюсь припинення цього процесу, тому завжди шукаю для себе нові варіанти отримання знань.»

Насонова Жанна в минулому депутат, а зараз начальник загального відділу Музиківської сільської ради. Пройшла навчання Активних громадян і реалізувала не один проект соціальної дії. Працювала над створенням культурного центру на Висунцях та спортивного простору на шкільному стадіоні в Музиківці.
Особистості
08.05.2020

"Якщо хочеш чогось досягти для цього потрібно щось робити."

Тетяна Страмнова вже виграла не один грант для розвитку підприємництва, заснувала сирний бренд  та стоїть на шляху створення сучасної родинної ферми. Сирами, що виготовляє Тетяна з задоволенням смакують в Музиківці та по всіх куточках України.
Особистості
01.05.2020

«Кожну невдачу ради сприймаю як власну поразку. Добре, що перемог у нас більше і є чим пишатися»

Погрібна Людмила більше 10 років працює в Музиківській сільській раді. Пройшла шлях від діловода та помічника землевпорядника до вагомої політичної фігури – секретаря сільської ради. Має нестримну вдачу та жагу до позитивних змін.
Особистості
24.04.2020

"Якщо твоя професійна діяльність пов'язана з найдорожчим, що може бути - з дітьми, то це в першу чергу моральна відповідальність."

Наша сьогоднішня героїня, Тетяна Шкурупій, вміє згуртувати навколо себе людей та разом з ними досягати поставлених цілей. Постійний саморозвиток і участь у тематичних навчальних програмах дає можливість ширше бачити ситуації та глибше аналізувати проблемні точки.
Особистості
17.04.2020

"...Або ти для всіх хороший, або є правила, які треба виконувати"

Світлана Позняк працює директоркою Східненського будинку культури вже 6 років, має за плечима три перемоги на місцевих виборах та величезний досвід депутатської роботи. Режисер не лише за освітою, а й за покликанням. Пережила потоп, стелю, що впала та ремонт вартістю більше трьох мільйонів гривень.
Особистості
03.04.2020

"Ми навчилися літати в атмосфері, як птахи, купатися у воді, як риби, зараз нам залишилося навчитися лише жити, як люди"

Марина Гажур перша в історії Музиківської сільської ради спеціалістка з питань молодіжної політики. Саме з її легкої руки почалася нова хвиля молодіжного руху у громаді. Зараз активна Марина у відпустці по догляду за своєю не менш активною донечкою.
Особистості
27.03.2020

«Головне, щоб учні стали гарними людьми, мали мету у житті, а завдання учителя – зацікавити їх, мотивувати до отримання знань»

Місюра Аліна Миколаївна має більше 25 років педагогічного стажу, директор Східненської школи  з 2008 року. Креативний учитель, цілеспрямований керівник та ініціативна людина. Саме її віра та стратегічне бачення сприяли об’єднанню Музиківської та Східненської сільських рад.
Особистості
20.03.2020
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше