Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

"...Або ти для всіх хороший, або є правила, які треба виконувати"

Особистості
03.04.2020

Світлана Позняк працює директоркою Східненського будинку культури вже 6 років, має за плечима три перемоги на місцевих виборах та величезний досвід депутатської роботи. Режисер не лише за освітою, а й за покликанням. Пережила потоп, стелю, що впала та ремонт вартістю більше трьох мільйонів гривень. Закохана в те, що робить. Своєю активністю вона збирає біля себе найкращих людей і разом вони вже  реалізували не один грантовий проект.

 

МЧ. Світлана Вікторовно, доброго дня!

Перше питання трохи особисте. В якому році похилилась Пізанська вежа?

СП. В той рік, коли я вперше стала депутатом. (сміється, ред.)

 

МЧ. Директор клубу – це менеджер, «піонервожатий» чи завгосп?

СП. Чесно кажучи, ким я тільки тут не була, звісно це посада управлінця (менеджера), але реалії такі, що ти і завгосп, і вантажник, і психолог (робота з різновіковою аудиторією). Я відповідаю за все, що відбувається у мене в закладі й тут одними командами не обійтися, тому в мене такий собі мікс різних професій ?

 

МЧ. А депутат?

СП. Депутатство - це величезна відповідальність і якщо вже ти вирішив представляти інтереси громади - треба бути готовим до клопіткої роботи, починаючи з вирішення проблем на своєму окрузі та загалом в ОТГ. А не всі рішення можуть бути популярні, ось тут ти й проявляєш всі свої якості щоб донести інформацію до свого виборця.

 

МЧ. Парламентаризм у Вашому розумінні – це балаган, ширма чи конструктивна дискусія

СП. В моєму розумінні - це звичайно конструктивна дискусія й рано чи пізно (маю надію) ми прийдемо до того й ота демократія, про яку так багато говорять, запрацює на повну. Я дитина дев'яностих років і мені є з чим порівнювати, я бачу теперішню молодь і скажу, що вони геть інші й це мене тішить.

 

МЧ. Римський імператор Калігула призначив свого улюбленого коня Інцетата членом сенату, щоб висміяти його (сенат, ред). Якщо сприймати це як метафору, що для Вас це означає?

СП. Це наруга над демократією. Наруга над народом, який вірить в демократію. На скільки я пам’ятаю, Калігула погано кінчив. Це зайвий приклад того, що вседозволеність фатальна для самого суб’єкта.

 

МЧ. Деякі вчені вважають, що амазонки видаляли собі одну із грудей, щоб було легше стріляти з лука. В ХХІ сторіччі яку ціну має платити жінка, щоб «влучно стріляти»?

СП. Часто зіштовхуєшся із нерозумінням оточуючих, внутрішня боротьба між власною позицією і хаотичним сприйняттям соціуму.

 

МЧ. Директорка клубу, депутатка, дружина, матір – це Ваші ролі чи це і є Ви? На даному етапі Вашого життя це гра одного актора з різною мімікою чи потрібно постійно змінювати «костюми»?

СП. Я люблю свою сім’ю і свою роботу. І намагаюсь бути органічною у всіх ситуаціях. Для мне робота з дошкільнятами і робота депутатом однаково важлива й цінна. Тому костюми я «не змінюю». Але очі мають горіти.

 

МЧ. Повноваження депутата це відповідальність чи можливість?

СП. Звичайно, це велика відповідальність і можливість представляти інтереси людей , бути їхнім голосом.

 

МЧ. Єгипетська фараон Нефертарі майже всю свою каденцію мала носити накладну борідку фараона, щоб ніхто не знав, що вона жінка. Зараз цю борідку, хоч і психологічно, потрібно надягати чи для жіночого лідерства вже немає таких умовностей?

СП. Потрібно. В нашому патріархальному суспільстві, з його традиційністю, для просування своїх намірів, впровадження своїх ідей, жінка повинна приймати модель поведінки чоловіка. Але, якщо вона входить в цю систему на рівних, то вона починає грати за своїми правилами.

 

МЧ. Які конкретні кроки і обов’язки для себе ви бачите для реального об’єднання суб’єктів ОТГ?

СП. Удосконалення та розвиток медичних послуг на базі Музиківської амбулаторії, спільні культурні та спортивні заходи, спільні соціальні проекти та конструктивний діалог жителів громади.

 

МЧ. Депутат у громаді це бойова одиниця, офіцер чи той, хто забезпечує тил?

СП. Депутат сільської ради, на мою думку, це все ж таки «бойова одиниця». Тут на місці, ти знаєш кожну людину в обличчя. Знаєш їх проблеми. В моїй практиці був випадок, коли виник конфлікт інтересів між працівником одного з місцевих підприємств та мешканцями села. До мене звернулись жителі з проханням вирішити цю проблему. Я, як депутат, написала відповідне звернення і проблему було усунуто. (У цій історії , звісно, було дві сторони, одна – задоволена, а інша - ні). Тут потрібно визначитися: або ти для всіх хороший, або є правила, які треба виконувати. Коли ти комунікуєш із населенням, тоді знаєш їх потреби і проблеми. Незавжди все може вирішити депутат, але багато в наших силах.


МЧ. І на останок. Ви плануєте балотуватися на наступних виборах?

СП. Я буду як і раніше брати активну участь у житті громади. Пробувши 3 каденції, я відчуваю в собі потребу переосмислення своїх здобутків та помилок і хочу повністю присвятити себе роботі на посаді директорки будинку культури.

 

МЧ. Пані Світлано, дякую за розмову і нестандартні відповіді.

СП. Дякую Вам за нестандартний діалог:)

 

Інтерв'ю провів Михайло Чепура, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та публічної інформації Музиківської сільської ради

Новини на цю ж тему

«Не хочу позиціонувати себе як дівчину-приклад, тому що багато в чому мені самій потрібен приклад.»

Позняк Дарія незважаючи на юний вік вже є цілісною особистістю, лідеркою та генератором креативних ідей. Вона зірка кожного святкового концерту, переможниця не одного творчого конкурсу, голова шкільного самоврядування та втіха батьків.
Особистості
15.05.2020

«Освіта - це невід'ємна частина мого життя. Я дуже боюсь припинення цього процесу, тому завжди шукаю для себе нові варіанти отримання знань.»

Насонова Жанна в минулому депутат, а зараз начальник загального відділу Музиківської сільської ради. Пройшла навчання Активних громадян і реалізувала не один проект соціальної дії. Працювала над створенням культурного центру на Висунцях та спортивного простору на шкільному стадіоні в Музиківці.
Особистості
08.05.2020

"Якщо хочеш чогось досягти для цього потрібно щось робити."

Тетяна Страмнова вже виграла не один грант для розвитку підприємництва, заснувала сирний бренд  та стоїть на шляху створення сучасної родинної ферми. Сирами, що виготовляє Тетяна з задоволенням смакують в Музиківці та по всіх куточках України.
Особистості
01.05.2020

«Кожну невдачу ради сприймаю як власну поразку. Добре, що перемог у нас більше і є чим пишатися»

Погрібна Людмила більше 10 років працює в Музиківській сільській раді. Пройшла шлях від діловода та помічника землевпорядника до вагомої політичної фігури – секретаря сільської ради. Має нестримну вдачу та жагу до позитивних змін.
Особистості
24.04.2020

"Якщо твоя професійна діяльність пов'язана з найдорожчим, що може бути - з дітьми, то це в першу чергу моральна відповідальність."

Наша сьогоднішня героїня, Тетяна Шкурупій, вміє згуртувати навколо себе людей та разом з ними досягати поставлених цілей. Постійний саморозвиток і участь у тематичних навчальних програмах дає можливість ширше бачити ситуації та глибше аналізувати проблемні точки.
Особистості
17.04.2020

"Ми саме на тому мисі, головне не боятися. Бурі минуть, щиро вірю!"

Наша нова героїня – Компаніченко Ольга, вчитель географії Музиківського ліцею. Позитивна, принципова, активна, креативна, здається в Музиківці немає ініціативи, де б Ольга не взяла участь. ЇЇ активності вистачає і на шкільні заходи, і на спортивні проекти, і на громадську діяльність.
Особистості
10.04.2020

"Ми навчилися літати в атмосфері, як птахи, купатися у воді, як риби, зараз нам залишилося навчитися лише жити, як люди"

Марина Гажур перша в історії Музиківської сільської ради спеціалістка з питань молодіжної політики. Саме з її легкої руки почалася нова хвиля молодіжного руху у громаді. Зараз активна Марина у відпустці по догляду за своєю не менш активною донечкою.
Особистості
27.03.2020

«Головне, щоб учні стали гарними людьми, мали мету у житті, а завдання учителя – зацікавити їх, мотивувати до отримання знань»

Місюра Аліна Миколаївна має більше 25 років педагогічного стажу, директор Східненської школи  з 2008 року. Креативний учитель, цілеспрямований керівник та ініціативна людина. Саме її віра та стратегічне бачення сприяли об’єднанню Музиківської та Східненської сільських рад.
Особистості
20.03.2020
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше